Films

River of No Return (Otto Preminger, 1961). Marilyn Monroe drijft op een vlot een rivier af. Romantische western, ook met Robert Mitchum....

Dragonfly (Tom Shadyac, 2002). Nadat zijn zwangere vrouw bij een busongeluk in Venezuela is overleden, krijgt de arts Kevin Costner signalen uit het hiernamaals. Het lijkt erop dat zij hem iets wil vertellen. Matig drama met een slecht slot. Talpa, 20.30 uur.

The Fugitive (Andrew Davis, 1993). Harrison Ford wordt verdacht van de moord op zijn vrouw, en of hij nu schuldig is of niet, detective Tommy Lee Jones zit hem meedogenloos op de hielen. Fraai achtervolgingsdrama. SBS 6, 20.30 uur.

Simone (Andrew Niccol, 2002). S1m0ne (lees: Simulation One) is een digitale actrice die de wereld verovert, maar in deze geslaagde komedie wel door een echt fotomodel (Rachel Roberts) wordt gespeeld. Al Pacino is de regisseur die haar creëerde, maar moet toezien hoe hij de controle over haar roem verliest. RTL 5, 20.30 uur.

Rocky (John G. Avildsen, 1976). Beroemde boksfilm met Sylvester Stallone (die ook het scenario schreef) als sympathieke loser, die het dankzij zijn ijzeren wil en doorzettingsvermogen tot kampioen schopt. RTL 7, 22.00 uur.

8MM (Joel Schumacher, 1999). Naargeestige thriller speelt zich af in de wereld van gewelddadige porno. Privé-detective Nicolas Cage onderzoekt de herkomst van een zogeheten snuff movie. Net 5, 22.30 uur.

Final Destination (James Wong, 2000). De dood ligt in deze geslaagde horrorfilm op de loer in alledaagse ongelukjes. Lekt de gasleiding? Zal het wankele setje keukenmessen omvallen?Talpa, 22.35 uur.

Falling Down (Joel Schumacher, 1993). Sterke maatschappijkritiek van Schumacher. Kantoorklerk Michael Douglas verandert in een meedogenloze wreker als hij voor de zoveelste keer vaststaat in de file in LA. Agent Duvall zet de achtervolging in. BBC 1, 0.35 uur.

Donna Donna! (Hans van Beek en Luc van Beek, 1987). Niet bijster geslaagde tienerkomedie waarin klunzige student René van `t Hof zijn vrienden wijsmaakt dat hij iets heeft met het fotomodel Donna. Dan wordt hij verliefd. Veronica, 1.20 uur.

Diary of a City Priest (Eugene Martin, 2001). David Morse als een blanke priester in een wijk van Chicago die door de jaren heen steeds zwarter is geworden. BBC 2, 1.35 uur.

Meer over