Films

Jackass: The Movie (Jeff Tremaine, 2002). Bioscoopversie van het beruchte MTV-programma waarin Johnny Knoxville en kameraden zich overgeven aan ruige, puberale waagstukjes als orale seks met een walvishaai en bungeejumpen uit een boom....

Door Pauline Kleijer

The Art of War (Christian Duguay, 2000). Een geheim agent wordt valselijk van moord beschuldigd en moet halsbrekende stunts uithalen om zijn naam te zuiveren: de plot van deze actiefilm is niet origineel en de gevechten zijn nauwelijks beter. SBS 6, 20.30 uur.

Schultze Gets the Blues (Michael Schorr, 2003). Zorgvuldig vormgegeven, bitterzoet portret van een dikke Duitse vijftiger die na zijn gedwongen pensionering zijn draai niet kan vinden, maar levensvreugde hervindt wanneer hij op de radio een zydeco-deuntje hoort. Speelfilmdebuut van Schorr, die voorheen documentaires maakte, werd bekroond op het filmfestival van Venetië. Duitsland 2, 22.00 uur.

Eye of the Beholder (Stephan Elliott, 1999). Nodeloos ingewikkelde psychologische thriller waarin privédetective Ewan McGregor het spoor volgt van seriemoordenares Ashley Judd. Niet om haar aan te geven, maar om haar te beschermen. BBC 1, 0.05 uur.

Meer over