Films

The Big Sky (Howard Hawks, 1952). Western van Howard Hawks waarin Kirk Douglas en Dewey Martin samen een tocht moeten maken door het territorium van de Blackfoot-indianen, die niet op blanke aanwezigheid zijn gesteld....

Science Fiction (Danny Deprez, 2002). Het jongetje Andreas vermoedt dat zijn ouders (Koen de Bouw en Wendy van Dijk) van een andere planeet komen, in degelijke kinderthriller.

Swiss Family Robinson (Ken Annakin, 1960). Montere Disney-film over een familie schipbreukelingen die van de nood een deugd maakt.

Mr. Hobbs Takes a Vacation (Henry Koster, 1962). Meneer Hobbs (James Stewart) huurt een huisje aan zee. Als hij er met zijn kinderen en kleinkinderen arriveert, blijkt het een bouwval.

Son in Law (Steve Rash, 1993). Stoere stadsbink wordt door vriendin meegenomen naar burgelijke ouders op het platteland. Die confrontatie moet geestige scènes opleveren. Het blijft bij gebakken lucht.

L.A. Confidential (Curtis Hanson, 1997). Sterke thriller over corruptie bij de politie in Los Angeles, 1953. Complexe verhaalstructuur, goed gespeeld door onder anderen Kevin Spacey en Kim Basinger.

A Night at the Opera (Sam Wood, 1935). De leukste komedie van de Marx Brothers, vooral omdat Groucho schitterend is als de impresario Otis B. Driftwood.

Meer over