Films

Son in Law (Steve Rash, 1993). Stoere stadsbink wordt door vriendin meegenomen naar burgerlijke ouders op het platteland. Die confrontatie moet geestige scènes opleveren....

Door Pauline Kleijer

Deliver Us from Eva (Gary Hardwick, 2003). De zwagers van de bemoeizuchtige, vrijgezelle Eva huren een playboy in om een relatie met haar te beginnen, in de hoop voortaan met rust te worden gelaten. Komedie.

Goldeneye (Martin Campbell, 1995). Bondfilm met debuterende Pierce Brosnan, die de vijfde 007 speelt. Een stel boeven komt in bezit van een gevaarlijke satelliet. En dan is er ook nog Xenia Onatopp (Famke Janssen) met haar moordende dijen.

Alexander (Oliver Stone, 2004). Houterig, uitputtend epos over Alexander de Grote (Colin Farrell met dwaze pruik), die op jonge leeftijd een enorm rijk veroverde.

Just Cause (Arne Glimcher, 1995). Een hoogleraar rechten (Sean Connery) is tegen de doodstraf en bemoeit zich met de zaak van een ter dood veroordeelde zwarte jongen.

Duel at Diablo (Ralph Nelson, 1966). Soldaten schieten indianen overhoop in western met bekende namen als James Gardner, Sidney Poitier en Dennis Weaver.

Meer over