Films

Kissing Jessica Stein (Charles Herman-Wurmfeld, 2001). Vrouwen in New York komen bijzonder slecht aan de man. Dat geldt ook voor Jessica Stein, een neurotische eindredactrice met lang haar en lange benen, die het dan maar met een vrouw probeert....

Lethal Weapon (Richard Donner, 1987). Humoristische actiefilm met Danny Glover en Mel Gibson als politieduo dat tussen de acties door met elkaar leert leven.

Honeymoon in Vegas (Andrew Bergman, 1992). Geestige komedie met Nicolas Cage die in Las Vegas zijn verloofde vergokt aan een maffiabaas. Ook met Sarah Jessica Parker en James Caan.

Leaving Las Vegas (Mike Figgis, 1995). Hopeloze alcoholist (Nicolas Cage) vertrekt naar Las Vegas om zich letterlijk dood te drinken. Op de valreep ontmoet hij een prostituee (Elisabeth Shue) met wie hij een relatie begint. Zwaarmoedig, sfeervol drama was goed voor tal van prijzen, waaronder een Oscar voor Cage.

Lethal Weapon 2 (Richard Donner, 1989). Het vlotte speurdersduo Gibson en Glover gaat opnieuw achter boeven aan, dit keer een stel oplichters in Zuid-Afrika.

Patton (Franklin J. Schaffner, 1970). Indrukwekkende biopic over de controversiële Amerikaanse generaal Patton – een schitterende rol van George C. Scott – focust op diens drieste optreden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Patton was een vechter, als ook een dichter. Bekroond met zeven Oscars.

Mickey Blue Eyes (Kelly Makin, 1999). Aardige misdaadkomedie met Hugh Grant als stijve Brit die verstrikt raakt in de duistere zaken van zijn maffiose schoonfamilie.

Cool! (Theo van Gogh, 2004). Drama rondom een instelling voor criminele jongeren, waarin de hoofdrollen worden gespeeld door pupillen van de Glen Mills School.

Another Stakeout (John Badham, 1993). Agenten Richard Dreyfuss en Emilio Estevez gaan undercover. Matig vervolg op Stakeout uit 1987.

Narc (Joe Carnahan, 2002). Narcotica-agent gaat undercover in wereld van junks en dealers. Knappe misdaadthriller met Ray Liotta.

The Hard Way (John Badham, 1991). Geslaagde actiekomedie met Michael J. Fox als de populaire acteur Nick Lang, die ter voorbereiding op een rol stage gaat lopen bij de politie van New York. Hij wordt gekoppeld aan een doorgewinterde rechercheur (James Woods).

Meer over