Films

Kiss the Girls(Gary Fleder, 1997). Degelijke thriller, schatplichtig aan Silence of the Lambs en Se7en. Morgan Freeman en Ashley Judd jagen op een seriemoordenaar....

Door Floortje Smit

Men in Black II (Barry Sonnenfeld, 2002). Vervolg op succesvolle sciencefictionkomedie is voornamelijk een herhaling van zetten.

RTL 4,20.30 uur.

Die Hard 2 (Renny Harlin, 1990). Actieheld Bruce Willis zuivert een vliegveld van terroristen. Deel 1 en 3 zijn beter, maar deze film is nog altijd onderhoudend.

RTL 5,22.00 uur.

Signs(M. Night Shyamalan, 2002). Mel Gibson vindt graancirkelsnaast zijn boerderij. Net als in zijn eerdere films probeert thrillerspecialist M. Night Shyamalan naar een climaxte werken. Maar waar de ontknoping van The Sixth Sense een openbaring was en die van Unbreakable een mooie vondst, besluit hij hier teleurstellend.

Net 5,22.50 uur.

Next of Kin(John Irvin, 1989). Politieman Patrick Swayze wreekt de dood van zijn broer op de maffia. Tamme actiefilm.

SBS 6,23.20 uur.

Manderlay(Lars von Trier, 2005). In dit tweede deel van Von Triers Amerikaanse trilogie ontaardt de introductie van democratie in grof geweld. Grace uit Dogville, nu gespeeld door Bryce Dallas Howard, stuit op een plantage waar de slavernij zeventig jaar naafschaffing nog steeds bestaat. Zij wil goed doen, maar het racisme zit dieper dan ze denkt.

Nederland 2,00.25 uur.

Normal (Jane Anderson, 2003). Een doodnormale Amerikaanse mankondigt aan dat hij een geslachtsoperatie wil. Werd genomineerd voor drie Golden Globes.

Net 5,01.30 uur.

Meer over