Films

Pippi gaat aan boord (Olle Hellbom, 1969). Pippi wil niet mee met haar vader die over de Stille Oceaan gaat varen....

Door Floortje Smit

Tom & Thomas (Esmé Lammers, 2002). Het Engelse jongetje Thomas is altijd bezig met zijn tweelingbroer Tom, van wie hij na de geboorte is gescheiden. Fantaseert hij, of is er echt een broer?

Oliver Twist (Roman Polanski, 2005). Klassieke versie van het Dickensverhaal bevat amusante bijrollen en is schitterend vormgegeven, maar ontroert weinig.

How the Grinch Stole Christmas (Ron Howard, 2000). Jim Carrey speelt de verstoteling van een mal bergvolkje dat leeft in een sneeuwvlok. Hij heeft met Kerst een helder omschreven ambitie: de feestelijkheden saboteren.

Toy Story 2 (John Lasseter, Ash Brannon, Lee Unkrich, 1999). Nog succesvoller vervolg op reeds succesvolle animatiefilm over tot leven komend speelgoed.

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (Jean-Pierre Jeunet, 2001). Komedie over een serveerster in Parijs die in het geheim kleine goede daden doet. Aandoenlijk.België 2, 20.30 uur.

Harry Potter and the Chamber of Secrets (Chris Columbus, 2002). Een monster dat dreuzels verslindt, wordt losgelaten in Zweinstein. De Potter-verfilmingen gaan gelijk op met de ontwikkeling van de hoofdpersoon: net als Harry worden ze steeds volwassener.

Calendar Girls (Nigel Cole, 2003). Vrouwen van middelbare leeftijd en ouder gaan uit de kleren voor een kalender voor het goede doel.

The Count of Monte Cristo (Kevin Reynolds, 2002). James Caviezel speelt de arme, verraden Edmond Dantès die veertien jaar onschuldig zit opgesloten.

Grumpy Old Men (Donald Petrie, 1993). Aardige komedie met Walter Matthau en Jack Lemmon als eeuwig ruziënde buren, die rivalen worden als Ann-Margret in de straat komt wonen.

Meer over