Films

Spartacus (Richard Dornhelm, 2004). Niet de klassieker van Stanley Kubrick uit 1960, maar een voor televisie gemaakte remake met ER-dokter Goran Visnjic in de hoofdrol als opstandige slaaf....

Around the World in 80 Days (Frank Coraci, 2004). Deze Jules Verne-verfilming verlegt het accent van de beroemde avonturenroman. Hoofdpersoon is niet langer de wereldreiziger Phileas Fogg, maar zijn assistent Passepartout, gespeeld door Jackie Chan.

xXx (Rob Cohen, 2002). Propvolle actiefilm waarin een roekeloze sportman door de overheid wordt gerekruteerd voor een speciale missie. Zonder logica en met Vin Diesel.

Juana la Loca (Vicente Aranda, 2001). Fraai vormgegeven, landerig kostuumdrama over Johanna de Waanzinnige (1479-1555), die trouwde met de notoire vreemdganger Filips de Schone.

Sky Captain and the World of Tomorrow (Kerry Conran, 2004). Sciencefictionfilm met de sfeer van ouderwetse avonturen- en misdaadfilms. De computereffecten zijn knap, maar verdoezelen het nietszeggende verhaaltje niet. Met Gwyneth Paltrow als journaliste en Jude Law als knappe piloot.

Gossip (David Guggenheim, 2000). Drie studenten doen onderzoek naar de verspreiding van roddels. Aardig gegeven, zwak uitgewerkt. Met Kate Hudson.

Black Rain (Ridley Scott, 1989). Degelijke actiethriller. Agenten Michael Douglas en Andy Garcia zitten een Japanse misdadiger op de hielen.

Tears of the Black Tiger (Wisit Sartsanatieng, 2000). In zuurstokkleuren gefilmde Thaise western, waarin een bandiet, de ‘Zwarte Tijger’, verliefd wordt op een gouverneursdochter. De overdreven imitatie van oude melodrama’s werkt aardig, maar is te voorspelbaar.

Meer over