Films

The Shaggy D.A. (Robert Stevenson, 1976). Vervolg op The Shaggy Dog, later vervolgd met The Return of the Shaggy Dog....

Oliver! (Carol Reed, 1968). Mooie musical, naar Oliver Twist van Dickens. Met Oscarwinnende muziek en aankleding, en goed spel van Mark Lester als wees Oliver Twist en Ron Moody als de gemene Fagin. België 1, 14.00 uur.

Silent Movie (Mel Brooks, 1976). Vijftig jaar na de introductie van de geluidsfilm wil een drietal mafkezen een stomme film maken. Melige komedie (zelf ook geluidloos) met een hele rits sterren, onder wie Paul Newman en Liza Minelli.RTL 7, 14.30 uur.

Superman (Richard Donner, 1978). Eerste en beste van een leuke reeks sf-films over de jongeman van planeet Krypton, die op aarde een vliegende mensenredder wordt. Met Christopher Reeve. Veronica, 18.00 uur.

Superman II (Richard Lester, 1980). Redelijk vervolg waarin Reeve opnieuw de bebrilde romanticus Clark Kent speelt, met zijn dubbelleven als Superman. Veronica, 20.30 uur.

Grijpstra & De Gier (Wim Verstappen, 1979). Rijk de Gooyer en Rutger Hauer als agenten die een moord moeten oplossen. Onderhoudende detective naar boek van Jan Willem van de Wetering. RTL 7, 22.00 uur.

Land and Freedom (Ken Loach , 1995). Met Europese filmprijs bekroond relaas over de Spaanse burgeroorlog, die Loach via een liefdesdrama uiteenzet. Boeiend, af en toe wat houterig. België 2, 23.25 uur.

De noorderlingen (Alex van Warmerdam, 1992). Keuzefilm van de zomergast. In een onafgemaakte nieuwbouwwijk gebeuren de vreemdste dingen. Een jongetje observeert hoe zijn moeder een heilige wordt, hoe een missieneger ontsnapt en een jager blind wordt. Ook is er een wulps bosnimfje, en een postbode die de brieven open stoomt. Met Leonard Lucieer, Jack Wouterse, Annet Malherbe en Alex van Warmerdam. Nederland 3, 23.45 uur.

Meer over