Films

Holes (Andrew Davis, 2003). Goede verfilming van jeugdboek van Louis Sachar over een strafkamp waar gevangenen eindeloos gaten in de grond moeten graven....

Door Pauline Kleijer

Superman II (Richard Lester, 1980). Redelijke vervolgfilm waarin Christopher Reeve opnieuw de bebrilde romanticus Clark Kent speelt, met zijn dubbelleven als Superman.

The Long Kiss Goodnight (Renny Harlin, 1996). Huisvrouw met geheugenverlies (Geena Davis) ontdekt dat ze in een vorig leven een huurmoordenares was. Explosies, stunts en schietpartijen.

Spider-Man 2 (Sam Raimi, 2004). Het leukere vervolg op de kaskraker uit 2002 spot met de regels van de vervolgfilm: deel twee is niet groter en lawaaiiger, maar gedetailleerder, flitsender en ontroerender dan het origineel.

Luna Papa (Bakhtiar Choedojnazarov, 1999). Centraal-Azië oogt als een variététheater in een wervelende film over een meisje dat zwanger wordt zonder de verwekker van haar kind te kennen. Een krankzinnige speurtocht volgt, dwars door een land dat na de val van het communisme de richting kwijt is. Verteld vanuit het perspectief van de ongeboren vrucht.

The Forsaken (J.S. Cardone, 2001). Tieners stranden met autopech in de woestijn en krijgen vampiers achter zich aan. Horrorfilm.

Meer over