Films

Door Floortje Smit..


The Majestic (Frank Darabont, 2001). Scenarioschrijver (Jim Carrey) in het Hollywood van de jaren vijftig verliest bij een ongeluk zijn geheugen, en wordt als verloren zoon onthaald in een gemoedelijk dorp. Sentimenteel drama.


Bridget Jones: The Edge of Reason (Beeban Kidron, 2004) In een nieuw dagboek beschrijft Bridget Jones (Renée Zellweger) hoe wolken zich samenpakken boven de relatie met haar Mark (Colin Firth) waarbij ze zelfs in een Thaise gevangenis belandt door toedoen van gladde verleider Hugh Grant.


Galaxy Quest (Dean Parisot, 1999). Geestige parodie waarin de bedreigde buitenaardse Thermians signalen opvangen van de sciencefictionserie Galaxy Quest uit de jaren zeventig en deze voor historische documenten aanzien. De aliens belanden op een fandag van de tv-serie.


Emma (Douglas McGrath, 1996). Degelijke verfilming van de roman van Jane Austen. Het opgewekte meisje Emma (Gwyneth Paltrow) is zo druk met het (rampzalig) koppelen van al haar kennissen, dat ze haar eigen liefdesleven vergeet.


Sleepers (Barry Levinson, 1996). Jongemannen herkennen sadistische bewaker van jeugdgevangenis en nemen wraak. Pater Robert De Niro beschermt hen door te liegen.


Spaceballs (Mel Brooks, 1987). Melige persiflage op Star Wars, die ook veel verwijzingen naar Alien en Star Trek bevat. Met de schurk Dark Helmet en Barf, half mens half hond. ‘I’m my own best friend!’


Out for Justice (John Flynn, 1991). Politieagent zweert wraak te nemen op de moordenaars van zijn partner. Gewelddadige actiefilm, met Steven Seagal.


Live from Baghdad (Mick Jackson, 2002). CNN-producer Robert Wiener schreef een scenario gebaseerd op zijn memoires. Groep verslaggevers worstelt met journalistieke ethiek en de gevaren tijdens de Golfoorlog van 1991.


Money Train (Joseph Ruben, 1995). Wesley Snipes en Woody Harrelson als stiefbroers die beiden voor Jennifer Lopez vallen, in vervelende actiekomedie.


Central do Brasil (Walter Salles, 1998). Tegen haar zin raakt een Braziliaanse vrouw betrokken bij het lot van een weesjongetje. Voor een Oscar genomineerd drama met aanvaardbare sentimentele trekjes.


Gardens of Stone (Francis Ford Coppola, 1987). Vietnam bekeken vanuit het perspectief van de thuisblijvers. Opvallend afstandelijke Coppola-regie.