Filmselectie

Documentaire

The Story of Film *****

Het beste aan The story of... is dat het niet alleen de chronologie van de filmgeschiedenis volgt en 120 jaar filmcanon duidt, maar ook op verkenning gaat naar minder bekend werk, dat nodig toe is aan (her-) ontdekking.

DRAMA

Laurence Anyways ****

Regisseur Xavier Dolan (1989, Les amours imaginaires) stort zich wederom op een weerbarstige liefdesgeschiedenis. De herinnering aan het vroege werk van Pedro Almodóvar (Volver) is nooit ver weg, mede door de flamboyante personages.

Thriller

Shadow Dancer ***

M15-officier Mac (Clive Owen) arresteert een jonge, Ierse moeder (Andrea Riseborough) nadat ze een bom heeft geplaatst in de Londense metro. Ze mag kiezen óf 25 jaar de gevangenis in, óf Mac's mol zijn in de IRA. Ze kiest voor het laatste.

DRAMA

Neighbouring Sounds ****

Portret van een wijk in Recife waar de bewoners kampen met een al dan niet onterecht gevoel van onveiligheid. Een rasechte thriller is Neighbouring Sounds niet, wel een intrigerend en secuur vormgegeven drama over modern Brazilië.

Thriller

Savages ***

Een heerlijk stukje hapklaar gestileerde gangsterpulp van oude rot Oliver Stone over twee succesvolle wiethandelaars uit Californië die een Mexicaans drugskartel op hun dak krijgen. Bijrolacteurs Benicio del Toro en John Travolta stelen de show.

Drama

Being Flynn ****

Eindelijk weer eens een fatsoenlijke rol van Robert De Niro, hier te zien als misnoegde taxichauffeur die de banden aanhaalt met zijn zoon (Paul Dano). Wat begint als een film vol spitsvondige grapjes, wordt al snel een ontroerend zelfkantdrama.

undefined

Meer over