Filmselectie

FANTASY

Maleficent***

Ditmaal draait het niet om Doornroosje, maar de om de gebroken fee (Angelina Jolie), die de vloek over het prinsesje uitspreekt. Deze frisse, originele vertelling van Disney is een geslaagde poging tot nuancering van het kwaad, dat juist door Disney altijd zo eenzijdig wordt verbeeld.

SCIENCEFICTION

Edge of Tomorrow****

Majoor Cage (Tom Cruise in optima forma) beleeft de dag dat hij vanuit Engeland op een Frans strand wordt gedropt en om het leven komt keer op keer opnieuw. Dit repetitieve verhaalmechanisme werkt als een geslaagde filmvariant op het narratief van een computergame.

THRILLER

Night Moves****

Drie milieuactivisten (Dakota Fanning, Jesse Eisenberg en Peter Sarsgaard) proberen een grote stuwdam in de staat Oregon op te blazen. Regisseur Kelly Reichardt volgt het project met chirurgische precisie; er gebeurt vrijwel niets, maar het levert magnifieke cinema op.

DRAMA

Die Frau des Polizisten****

Regisseur Philip Gröning vond een unieke vorm voor het vertellen van een doorsneeverhaal: een man slaat zijn vrouw, zij blijft bij hem. Een film vol hallucinante beelden, waarin huiselijk geweld soms schrijnend realistisch, dan weer metaforisch aan de kaak wordt gesteld.

undefined

Meer over