Filmselectie

DRAMA

THE FAULT IN OUR STARS**

Kolossale bioscoophit over de twee zieke tieners Hazel en Augustus. Hazel was als kind al opgegeven, maar stapt op haar 16de nog steeds rond met een zuurstoftankje. Wanneer ze Augustus ontmoet, laait er een liefde op. Effectieve film die soms uit de bocht vliegt.

KOMEDIE

ATTILA MARCEL****

Dertiger Paul woont bij zijn twee identiek geklede tantes. Hij praat nauwelijks. De dood van zijn ouders, toen hij 2 jaar was, blokkeerde zijn ontwikkeling. Deze film van Sylvain Chomet ontpopt zich tot een bescheiden sprookje met zoete finale.

KOMEDIE

LOENATIK, TE GEK***

Twaalf jaar na Loenatik, de moevie, de film die destijds de afsluiter van de succesvolle VPRO-jeugdserie betekende, zijn de gekken uit het gesticht Zonnedael terug en de zuster ook. Vol lichtabsurde situatiehumor, weinig verfrissend, wel sterk en consequent uitgevoerd.

DRAMA/MOCKUMENTARY

THE REUNION***

Voor wie ooit gepest is op school moet het een wens zijn twintig jaar later de reünie te verstoren. Anna Odell, die in deze film zichzelf speelt, tingelt op het glas tijdens het gezamenlijke diner. Zij wil óók even speechen. Ze confronteert haar van nostalgie overlopende oud-klasgenoten.

undefined

Meer over