Films op tv

FILM..

GET SHORTY (Barry Sonnenfeld, 1995). Maffioso John Travolta probeert in Hollywood filmproducent te worden. De plot, gebaseerd op een misdaadroman van Elmore Leonard, staat stijf van de ingenieuze verwikkelingen en curieuze typetjes. Gelikt, aangenaam en vooral hip. België 1, 21.35 uur.

UNIVERSAL SOLDIER (Roland Emmerich, 1992). Jean-Claude van Damme en Dolph Lundgren spelen dode soldaten die weer tot leven worden gewekt. Ze vormen daarna een speciale eenheid, in een halfbakken science fiction-film die een beetje op Robocop lijkt en ook een beetje op The Terminator. Veronica, 22.05 uur.

BABY DOOM (Peter Gren Larsen, 1998). Komedie waarin controlefreak door zwangerschap van zijn vriendin de greep op het leven kwijtraakt. Nederland 3, 23.07 uur.

LA PROMESSE (Luc en Jean-Pierre Dardenne, 1996). Prachtig schril, sober en realistisch drama over illegale buitenlanders in Luik. Jongen komt in conflict met zijn vader als hij stervende immigrant belooft voor diens vrouw en kind te zorgen. De gebroeders Dardenne wonnen in mei een Gouden Palm in Cannes voor Rosetta. België 2, 23.20 uur. *

JUMPIN' JACK FLASH (Penny Marshall, 1986). Weinig verrassende komedie waarin computerprogrammeur Whoopi Goldberg berichten ontvangt van een geheim agent die in het nauw zit in het Oostblok. Wat te doen? BBC 1, 0.05 uur.

BLIND DATE (Joseph Losey, 1959). Thriller naar de roman van Leigh Howard. Met Hardy Krüger als schilder die wordt gearresteerd voor de moord op zijn vriendin. In flash backs rollen de gebeurtenissen voorbij. BBC 2, 2.25 uur.

Meer over