Films op tv

IN THE LINE OF DUTY: KIDNAPPED (Bobby Roth, 1993). De FBI heeft het zwaar: in de top van het ambtelijke apparaat houdt zich een crimineel schuil....

THE SWITCH (Bobby Roth, 1992). Man raakt verlamd, wil dood maar ontmoet op het juiste moment een discjockey. Die leert hem te leven met zijn handicap. RTL5, 20.30uur.

THE EAGLE HAS LANDED (John Sturges, 1976). Sterk gespeelde oorlogsthriller waarin Duitsers (Michael Caine, Robert Duvall en Donald Pleasance) proberen Winston Churchill te ontvoeren op diens buitenverblijf. SBS6, 20.30uur.

THE DREAM MACHINE (Lyman Dayton, 1990). Matige komedie met thrillerelementen over man die van zijn minnares een Porsche krijgt. Ojee: in de kofferbak ligt het lijk van haar man. Fox8, 21.30uur.

SEX, LOVE AND COLD HARD CASH (HarryS.Longstreet, 1993). Crimineel en callgirl gaan achter gestolen geld aan. Dat levert niet onaardige thriller op. Veronica, 22.10uur.

ELMER GANTRY (Richard Brooks, 1960). Prachtige verfilming van het gelijknamige boek van Sinclair Lewis. Met Burt Lancaster in de glansrol van een gladde profiteur en oplichter die zich in het gelovige Amerika van de jaren twintig aansluit bij evangeliste Jean Simmons om de kudde geld uit de zakken te kloppen. Zowel Lancaster als het scenario was goed voor een Oscar. Nederland1, 22.59uur.*

SILVER STRAND (George Miller, 1995). Fotomodel Nicolette Sheridan speelt in matige thriller mooie vrouw van een officier. Zij legt het aan met een marinier in opleiding. Haar man ontsteekt in razernij. BBC1, 0.55uur.

Films met een * worden speciaal aanbevolen.

Meer over