Films op tv

FILM..

DOOR RONALD OCKHUYSEN

THE IMAGE (Peter Werner, 1990). Redelijk drama over ranzige televisiepresentator (Albert Finney) die in paniek raakt als een van de gasten uit zijn show zelfmoord pleegt. Met rolletje van toen nog onbekende Brad Pitt. RTL 5, 20.30 uur.

MADE IN AMERICA (Richard Benjamin, 1993). Geslaagde komedie. Serieuze zaken als het rassenvraagstuk en de waarde van biologisch ouderschap zijn verpakt in humorvolle dialogen. Zwarte dochter van boekhandelaar Whoopi Goldberg komt tot de ontdekking dat haar echte vader een blanke countryliefhebber is. Met Ted Danson en Will Smith. SBS 6, 20.30 uur.

AN INNOCENT MAN (Peter Yates, 1989). In onevenwichtige thriller wordt Tom Selleck ten onrechte aangezien voor drugsdealer, waarna hij de strijd aanbindt met corrupte politie. Veronica, 20.30 uur.

DEAD POETS SOCIETY (Peter Weir, 1989). Enthousiaste, onconventionele literatuurleraar (Robin Williams) maakt op zijn kostschooljongens een indruk voor het leven. RTL 4, 21.00 uur.

JÉSUS DE MONTRÉAL (Denys Arcand, 19899. Een redelijk bevlogen, moderne versie van het passiespel, vol verontwaardiging over de rol van de kerk en de media. Met Lothaire Bluteau als een tobbende acteur die in een voorstelling met een groep collega's de rol van Jezus speelt en zich in toenemende mate opstelt als de nieuwe Messias. Nederland 1, 23.03 uur.

Meer over