FILMS OP TV

A DEMAIN (Didier Martiny, 1992). Psychologisch drama over een gelukkige periode in het leven van een achtjarige jongen. Hij woont samen met ouders en grootouders in een appartement dat twee huisartspraktijken bevat....

IMMEDIATE FAMILY (Jonathan Kaplan, 1989). Glenn Close en James Woods als kinderloos echtpaar dat via een adoptiebureau in contact komt met de kansarme zwangere tiener Mary Stuart Masterson. Maar zo eenvoudig komt men nu ook weer niet aan een blakende baby. SBS 6, 20.20 uur.

HIGHLANDER II: THE QUICKENING (Russell Mulcahy, 1991). Van de Australische voormalige videoclipmaker Mulcahy een tweede actievolle en rap gemonteerde film over de slag tussen onsterfelijke titanen. Met het Franse idool Christopher Lambert als leergierige pupil van de in vele opzichten onsterfelijke Sean Connery. Veronica, 20.35 uur.

ALI BABA AND THE FORTY THIEVES (Arthur Lubin, 1944). Een vrij humorloze, big-budget verfilming van het sprookje over de prins die zich als bandiet voordoet om zijn troon terug te winnen. Met Maria Montez en Jon Hall. Duitsland 3 (West), 21.15 uur.

SCREAM OF STONE (Werner Herzog, 1991). Na de slopende werkzaamheden aan Fitzcarraldo leverde dit avontuur een eveneens enerverende, zo niet levensgevaarlijke draaiperiode op. Over de haat en nijd tussen twee bergbeklimmers die een venijnig steile Argentijnse rots pogen te bedwingen. Naar een idee van alpinist-schrijver Reinhold Messner, met Vittorio Mezzogiorno en Stefan Glowacz. Nederland 1, 21.57 uur.

PASSPORT TO TERROR (Lou Antonio, 1992). Thriller waarin Lee Remick als kunstsmokkelaarster wordt opgepakt en in een helse Turkse gevangenis belandt. En dat is nog maar het begin. Met ook Norma Aleandro en Tony Goldwyn. Veronica, 22.05 uur.

QUELQUES JOURS AVEC MOI (Claude Sautet, 1988). Verfilming van de roman van Jean-Francois Josselin over een relatie met tragische gevolgen. Met Daniel Auteuil als getrouwde rijke erfgenaam van een supermarktketen die verliefd wordt op het dienstmeisje Sandrine Bonnaire. Bizarre dagen volgen. Duitsland 1, 0.50 uur.

WHY WOULD I LIE? (Larry Peerce, 1980). Een dwangmatige leugenaar erft een vermogen met de verplichting het te besteden aan goede doelen. Dus tracht hij een kind te verenigen met haar verdorven, gevangen gezette moeder. Drama met Treat Williams en Lisa Eichhorn. BBC 1, 1.10 uur.

Films op Duitsland zijn nagesynchroniseerd, tenzij anders aangegeven.

Meer over