FILMS OP TV

MELODIE UND RHYTHMUS (John Olden, 1959). Peter en Fred Kraus mokken als vader en zoon tegen elkaar terwijl er af en toe tijd is voor een schlagertje....

PETER VAN BUEREN

Duitsland 2, 13.45 uur.

VIVA LAS VEGAS (George Sidney, 1963). Elvis Presley als autocoureur in Las Vegas, met soms een liedje en een kusje voor Ann-Margret. Naar gebruik als verhaaltje niet veel soeps, maar aangenaam voor de fans. Met Beau Bridges, Rob Youngblood.

BRTN 1, 16.05 uur.

DIE POST GEHT AB (Helmuth M. Backhaus, 1962). Winnaars van talentenjacht gaan met oude bus van trompettist op vakantie en zingen ondertussen wat liedjes (Vivi Bach met name).

Duitsland 2, 19.30 uur.

A FINE MESS (Blake Edwards, 1986). Tweederangs acteur Ted Danson kom in aanraking met oplichters bij paardenraces in een komedie waarvan een te groot aantal grappen te flauw voor woorden zijn. BRTN 2, 22.10 uur

SLACKER (Richard Linklater, 1989). Texas, gezien door enkele tientallen mensen die maar heel even in beeld zijn. Ongewone, maar boeiende film. Duitsland 3 (West), 23.00 uur.

PAPER MARRIAGE (Krzysztof Lang, 1993). De wederwaardigheden van een Pools meisje dat in Engeland een man zoekt voor een verblijfsvergunning. Niet bijster boeiend. Gary Kemp, Joanna Trepechinska. Nederland 2, 23.15 uur.

UCIECZKA Z KINA WOLNOSC (Wojiech Marczewski, 1990). Acteurs houden zich in aardige satire niet aan hun tekst om te protesteren tegen de censuur. Tweetalige uitzending. Duitsland 2, 00.15 uur.

THE WIND (Victor Sjöström, 1928). Klassieke stomme film van Zweedse regisseur in Hollywood, met Lilian Gish als een meisje uit Virginia dat in Texas trouwt met een man van wie ze niet houdt. Schitterende zandstorm is hoogtepunt van film waarvan studiobazen het slot veranderden.

Duitsland 1, 00.45 uur.

Films met een worden speciaal aanbevolen.

Films op Duitsland zjn nagesynchroniseerd, tenzij anders vermeld.

Meer over