FILMS OP TV (ZONDAG)

LA DEUDA (Nicolás Buenaventura Vidal en Manuel José Alvarez Gaviria, 1997). Frans-Colombiaanse coproductie over de schuldgevoelens van een dorpsgemeenschap, nadat een van de inwoners is vergiftigd....

AIRPORT '77 (Jerry Jameson, 1976). Gekaapt vliegtuig stort in zee. Typische rampenfilm uit de jaren zeventig, met Olivia de Havilland, Jack Lemmon en meer sterren op hun retour. BBC 1, 15.40 uur.

SHE LED TWO LIVES (Bill Corcoran, 1995). Drama over vrouw die er twee mannen op nahoudt; eentje voor op de werkdagen, en een voor in het weekeinde. Net 5, 18.50 uur.

HANNOVER STREET (Peter Hyams, 1979). Groots opgezet maar teleurstellend melodrama, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Amerikaanse piloot en Britse verpleegster ontmoeten elkaar in 1943. Wat volgt, is voorspelbaar. Net 5, 20.30 uur.

THE THING John Carpenter, 1982). Op Antartica graven onderzoekers een ruimteschip op. Plotseling worden ze bedreigd door een wezen dat de gedaante van alles en iedereen kan aannemen. Teveel effecten. Veronica, 21.05 uur.

UP CLOSE AND PERSONAL (Jon Avnet, 1996). Michelle Pfeiffer wil graag een tv-presentatrice worden. Ze bluft zich binnen bij een omroep waar veteraan Robert Redford de dienst uitmaakt. Wat volgt is een vlak, routineus verteld verhaaltje, dat net niet slaapverwekkend is omdat impliciet de vraag wordt gesteld of het nieuws in de media niet te veel lijdt onder de drang naar show en goed ogende presentatrices. BBC 1, 22.00 uur.

HIGH ANXIETY (Mel Brooks, 1977). Na het kluchtige Blazing Saddles en Young Frankenstein een melige parodie op het werk van Hitchcock. Met Brooks zelf als een neurotische onderdirecteur van een psychiatrische inrichting. Met verwijzingen naar Psycho, The Birds en Vertigo. Fox, 22.05 uur.

DEAD LETTER OFFICE (John Ruane, 1998). Vrouw is op zoek naar haar vader, maar alle brieven die zij hem schrijft, komen ongeopend retour. Ze neemt vervolgens een baantje bij bedrijf dat onbezorgbare post behandelt, en krijgt een relatie met haar gesloten chef. BBC 2, 23.00 uur.

THE FRONT PAGE (Billy Wilder, 1974). Sterke krantenkomedie waarin hoofdredacteur zijn sterreporter niet zomaar rustig laat trouwen. Met Walter Matthau en Jack Lemmon. BBC 2, 1.05 uur.*

Films met een * worden speciaal aanbevolen.

Films op Duitsland zijn nagesynchroniseerd.

Meer over