FILMNIEUWS

TRAVOLTA John Travolta gaat acteren en zingen opnieuw combineren. De acteur, die in 1978 drie hits had met nummers uit Grease, speelt in Standing Room Only de zanger Jimmy Roselli....

VERHOEVEN Regisseur Paul Verhoeven zou met Joop van den Ende Producties in gesprek zijn over deelname van het bedrijf aan Montreal, een internationale film naar een verhaal van Guy de Maupassant. Volgens De Telegraaf, waarin de samenwerking tussen Verhoeven en Van den Ende bekend werd gemaakt, is het scenario van Montreal geschreven door Gerard Soeteman, de bij Van den Ende in dienst zijnde schrijver die eerder scenario's maakte voor Verhoeven-producties als Floris en Soldaat van Oranje. 'Ik kan hier niets over zeggen', meldt een woordvoerder van Van den Ende Producties. 'Het is mij onbekend of deze informatie juist is.' Montreal zou 80 miljoen gulden kosten.

SPELEN Woody Allen gaat andermaal acteren in een niet door hem geregisseerde film. Na de sprekende hoofdrol in de animatiefilm AntZ, speelt Allen in Loud and Clearer een studiocommentator van basketbal-wedstrijden. Allen, fervent aanhanger van de New York Knicks, krijgt voor de rol bijna 12 miljoen gulden. Een regisseur voor de komedie, die evenals Antz wordt geproduceerd door DreamWorks, is er nog niet. Maar Allen heeft laten weten zelf niet te willen, omdat hij tijd wil reserveren voor een eigen project. Allen acteerde tot nu toe sporadisch in films die hij niet zelf regisseerde.

Meer over