Film Waterworld loopt achter bij nieuwe Batman

Waterworld, het geldverslindende filmepos van Kevin Costner, heeft in zijn eerste weekeinde meer dan 21 miljoen dollar opgeleverd. Waarnemers zijn sceptisch over de vraag of Waterworld, de duurste film aller tijden, erin zal slagen uit de kosten te komen....

REUTER; AFP

Reuter/AFP

LOS ANGELES

Universal Pictures heeft bijna 200 miljoen geïnvesteerd in de film, het verhaal van de overlevenden van een zondvloed. De opnamen waren één opeenvolging van tegenslagen. Het draaiboek was niet op tijd klaar, de opnamelokatie in Hawaii bleek niet geschikt, regisseur Kevin Reynolds liep na een ruzie met Costner weg waarop deze zelf de film moest afmaken. Bovendien waren er problemen bij de onderwateropnamen, waarbij een platform zonk en twee duikers verongelukten.

De filmstudio zegt allang blij te zullen zijn als Waterworld meer dan 100 miljoen oplevert. Kenners van de filmindustrie menen dat Waterworld in de Amerikaanse bioscopen tenminste 200 mijoen moet opbrengen om uit de kosten te komen. Dat is echter onwaarschijnlijk voor een film die zo laat in de zomer uitkomt en bovendien moet opboksen tegen Batman Forever, dat in zijn eerste weekeinde het recordbedrag van 52,8 miljoen dollar binnenhaalde, en Apollo 13. In Nederland is Waterworld vanaf 28 september in de bioscopen te zien.

Meer over