Update

Files Rotterdam na verkeersinfarct opgelost

De grote verkeersproblemen bij Rotterdam zijn voorbij. Verschillende ongelukken leidden maandagochtend op de wegen in en om de havenstad tot een 'verkeersinfarct'. Rond 9.30 uur verbeterde de situatie snel en ongeveer een half uur later waren de files opgelost, meldde de ANWB.

De vrachtwagen die vanmorgen door de vangrail reed Beeld anp
De vrachtwagen die vanmorgen door de vangrail reedBeeld anp

Het grootste probleem ontstond op de A16 in zuidelijke richting tussen Rotterdam en Breda, nadat een vrachtwagen door de vangrail was gereden bij de Van Brienenoordbrug. Als gevolg van het ongeval was de hoofdrijbaan in zuidelijke richting urenlang dicht voor onderzoek en op de parallelrijbanen slechts één rijstrook open. Tegen 9.00 uur waren weer twee rijstroken open op de hoofdrijbaan.

Er waren ook ongelukken op de A20 bij Schiedam in de richting van Hoek van Holland en op de A15 bij de Botlektunnel richting Europoort, waardoor het aan alle kanten vastliep. Daarnaast stond op de snelwegen uit Den Haag en Gouda naar Rotterdam een stoet auto's. Op de A13 begon de file al in Den Haag.

De slechte start van de werkweek zorgt voor veel irritatie bij weggebruikers. Marcel Kruijer baalt van de slechte bereikbaarheid van Rotterdam. Elmera (@_meertje) uit Dordrecht hoorde op het journaal dat mensen Rotterdam moeten mijden, maar vraagt zich af of haar baas dat ook weet.

Volgens een luisteraar van RTV Rijnmond was het al gelijk een flinke chaos: 'Ik reed er om kwart voor zes langs en toen moest iedereen al over de parallelbaan. Het liep toen al vol. Later kwam ik er weer langs en waren ze bezig met het wegdek te reinigen. Dan duurt het nog wel even.'

Rijkswaterstaat repareert de schade aan de vangrail direct Beeld anp
Rijkswaterstaat repareert de schade aan de vangrail directBeeld anp
Meer over