Feyenoord zet PEC in grimmig duel opzij

Het begint er steeds meer op te lijken dat trainer Fred Rutten Feyenoord heeft waar hij het wil hebben. De Rotterdammers versloegen zaterdagavond op eigen veld PEC Zwolle met 2-0. Dat betekende alweer de vijfde competitiezege op rij voor Feyenoord.

null Beeld anp
Beeld anp

Het was zaak voor de thuisclub om op eigen veld het nodige vertrouwen op te doen voor de Europa League-ontmoeting met het Kroatische HNK Rijeka van komende donderdag. Dat duel, eveneens in De Kuip, kan zomaar eens beslissend zijn voor het wel of niet overwinteren van de Rotterdammers in Europa.

Dat goede resultaat moest mede worden gebracht door Jean-Paul Boëtius. De rappe aanvaller verving Elvis Manu, die door een liesblessure niet inzetbaar was. Het was voor Boëtius zijn eerste basisoptreden na de uitschakeling voor Feyenoord in de beker, eind september.

Feyenoord speelde een prima eerste kwartier in De Kuip. PEC werd teruggedrongen op de eigen helft en mocht blij zijn dat Tonny Vilhena niet al snel de 1-0 op het scorebord zette. De vervanger van de nog steeds geblesseerde Lex Immers zag zijn inzet via een Zwols been over het doel van Feyenoord-huurling Warner Hahn gaan.

Na de beginfase kreeg PEC meer controle over de wedstrijd. De Zwollenaren gokten vooral op de counter, met de snelle Jody Lukoki als wapen. Kansen leverde dat evenwel niet op. Feyenoord had verreweg het meeste balbezit, maar de ploeg van Rutten ontbeerde de nodige creativiteit om door de stugge verdediging van PEC te breken.

In de tweede helft had de thuisclub maar enkele minuten nodig om dan toch door de Zwolse defensie te stoten. Sven van Beek, mee opgekomen voor een vrije trap die werd afgeslagen, was attent toen de bal opnieuw werd ingebracht en verschalkte Hahn in de korte hoek: 1-0.

Na de openingstreffer kwam Feyenoord eigenlijk pas echt los. Hoewel het spel nog steeds niet altijd even best was, werden de aanvallen wel scherper. Dat resulteerde na iets meer dan een uur spelen in de 2-0. Boëtius tikte simpel binnen uit een voorzet van Luke Wilkshire.

Ondanks enkele fraaie aanvallen daarna kwam Feyenoord niet meer tot scoren, waardoor de score relatief laag uitviel. Door het vertoonde spel lijkt het echter wel dat de formatie van Rutten klaar is voor het duel met Rijeka.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over