Update

Feyenoord wil eigen spel spelen tegen AS Roma

Als het aan trainer Fred Rutten ligt, dan gelooft Feyenoord donderdagavond in eigen kunnen tijdens de uitwedstrijd tegen AS Roma in de Europa League.

Feyenoord gisteren bij aankomst in Rome. Beeld epa
Feyenoord gisteren bij aankomst in Rome.Beeld epa

,,We spelen tegen een ploeg met veel kwaliteit, maar we moeten gewoon ons eigen spel durven spelen'', zo blikte hij vooruit op het duel in het Olympisch stadion van de hoofdstad van Italië. ,,We hebben bewezen dat we thuis erg sterk zijn. Dus we moeten een goed resultaat voor volgende week neerzetten.''

In de aanloop naar het eerste duel met de huidige nummer twee van de Serie A verwelkomde de oefenmeester van Feyenoord twee meevallers. Khalid Boulahrouz is voldoende hersteld en kan de geblesseerde Sven van Beek in het centrum van de defensie vervangen. Luke Wilkshire heeft eveneens afgerekend met blessureleed en zal als rechtsback starten. Rutten bekijkt vlak voor het duel of Elvis Manu klaar is voor een invalbeurt. Mogelijk geeft hij de opgebloeide Tonny Vilhena op de linkerflank de voorkeur boven Jean-Paul Boëtius.

Voor AS Roma heeft de titelrace met Juventus meer prioriteit dan het avontuur in de Europa League. Trainer Raul Garcia kondigde ook aan dat hij zijn reguliere basisformatie op enkele posities zal wijzigen. Lukasz Skorupski, tweede keeper van de Italiaanse club, krijgt tegen Feyenoord een kans. Het is nog maar de vraag of clubicoon Francesco Totti en Miralem Pjanic in actie hoeven te komen. Maicon ontbreekt, net als de gekwetste Kevin Strootman.

Wie het duel in ieder geval wel uiterst serieus nemen, dat zijn de supporters van Feyenoord. Zij zullen hun favorieten met ruim vijfduizend man sterk aanmoedigen in Stadio Olimpico. ,,Dat er zo veel supporters mee zijn naar Rome, zegt iets over de enorme beleving rond dit duel. En dat Feyenoord een grote club is'', concludeerde Rutten.

Meer over