Update

Feyenoord trakteert Koeman op afscheid in stijl van De Kuip

Feyenoord heeft de scheidende trainer Ronald Koeman een afscheid in stijl van De Kuip bezorgd. De Rotterdammers wonnen met 5-1. Feyenoord komt daardoor volgend seizoen in de voorronde van de Champions League uit.

null Beeld anp
Beeld anp

Uitgerekend in zijn laatste thuiswedstrijd als trainer van Feyenoord had Koeman toch weer voor zijn 'verdedigende' variant gekozen (5-3-2). Volgens de oud-international voelt zijn team, dat uit tegen FC Groningen en PSV (beide 0-2) ook met die tactiek speelde, zich in zijn laatste werkmaanden in Rotterdam ,,heel veilig'' in dat systeem.

Bij Feyenoord was Kostas Lamprou de vervanger van vaste keeper Erwin Mulder (schouderblessure). De ietwat gedrongen Griek beleefde een moeizame beginfase. Op aangeven van huurling Elvis Manu, die komende zomer terugkeert naar De Kuip, scoorde verdediger Daryl Janmaat al in de 3e minuut bijna in eigen doel. Kort daarna liet Lamprou een vrije trap van Jody Lukoki los, zonder verdere gevolgen. Halverwege de eerste helft verkeek de reservedoelman zich op een hoge voorzet, die op de lat eindigde.

Een minuut later opende Ruud Vormer de score na een combinatie met Graziano Pellè (1-0). Feyenoord was tot op dat moment amper gevaarlijk geweest. SC Cambuur verdedigde vol overgave en trachtte met name aanvalsleider Pellè zoveel mogelijk buiten het eigen strafschopgebied te houden.

Na ruim een half uur besloot trainer Henk de Jong tot een opmerkelijke wissel. Hij haalde de zeker niet slecht spelende Manu naar de kant en bracht Bartholomew Ogbeche in. De uitgeleende speler was wellicht toch iets te gespannen voor zijn rentree in De Kuip.

Vlak voor de rust kwam het frisse Cambuur verdiend op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Lukoki tikte Martijn Barto onberispelijk in (1-1).

Na de pauze schakelde Koeman terug op zijn vertrouwde 4-3-3 systeem, met aanvaller Jean-Paul Boëtius voor verdediger Bruno Martins Indi. Uit een hoekschop van Vormer kopte Tonny Vilhena snel raak (2-1). Feyenoord speelde daarna nog geen gewonnen wedstrijd, omdat Cambuur bleef geloven in de gelijkmaker.

Pas na de 23e competitietreffer van Pellè (3-1), opnieuw op aangeven van Vormer, kon Koeman rustig gaan genieten van zijn laatste wedstrijdminuten als trainer van Feyenoord in De Kuip. Nogmaals Vilhena en Boëtius maakten het afscheidsfeestje van de gewaardeerde coach compleet: 5-1.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ANP Pro Shots
Beeld ANP Pro Shots
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over