FC Utrecht steelt de punten van dapper PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft voor het eerst in 2013 een wedstrijd op eigen veld verloren. FC Utrecht was in een enigszins bleke wedstrijd met 2-1 te sterk. Voor beide ploegen stond nauwelijks meer iets op het spel.

null Beeld anp
Beeld anp

FC Utrecht verscheen allerminst op oorlogssterkte in Zwolle. Met het oog op de play-offs om Europees voetbal, waarvoor FC Utrecht zich al heeft geplaatst, wenste trainer Jan Wouters geen enkel risico te nemen. Om die reden maakten de aanvallers Jacob Mulenga en Cédric van der Gun niet eens deel uit van de selectie omdat zij vooral op kunstgrasvelden nogal blessuregevoelig zijn.

Desondanks begon FC Utrecht sterk. Al in de 3e minuut maakte aanvoerder Nana Asare op aangeven van Mike van der Hoorn het openingsdoelpunt. PEC Zwolle reageerde allerminst aangeslagen op die tegenvaller. Onder aanvoering van de tegen zijn oude club uitstekend spelende Joost Broerse en de alom aanwezige Wiljan Pluim werd steeds meer druk gezet op de achterste linie van FC Utrecht.

Nadat eerst spits Fred Benson nog een levensgrote kans miste, kwam PEC Zwolle na dik een kwartier verdiend naast FC Utrecht. Uitgerekend Broerse kegelde de gelijkmaker achter de kansloze doelman Robbin Ruiter. Dat was meteen ook het laatste hoogtepunt in de eerste helft, die verder vlak verliep.

Tien minuten na rust kwam FC Utrecht opnieuw op voorsprong. Elroy Pappot strafte een dekkingsfout in de defensie van PEC Zwolle genadeloos af met een schuiver waarop doelman Diederik Boer geen antwoord had. Nog geen minuut later verzuimde de doorgebroken Youness Mokhtar gelijk te maken. Hij schoot alleen voor keeper Ruiter hoog over. Kort daarna had PEC Zwolle pech dat een schot van invaller Giovanni Gravenbeek de lat schampte.

In de slotfase probeerde PEC Zwolle nog van alles om een punt binnen te slepen, maar de aanvallers waren machteloos tegen de solide defensie van FC Utrecht.

Meer over