Update

FC Utrecht en Heerenveen in balans na magere vertoning

FC Utrecht en sc Heerenveen hebben in hun onderlinge ontmoeting in de Galgenwaard genoegen moeten nemen met een punt: 1-1. Sébastien Haller zorgde met zijn derde doelpunt van dit seizoen voor de 1-0, vlak voor rust. Hij benutte een strafschop na een handsbal van Lucas Bijker.

null Beeld anp
Beeld anp

Utrecht opende het seizoen vorige week met een nederlaag (3-2) tegen Feyenoord, terwijl de Rotterdammers bijna de hele tweede helft met tien man speelden door een rode kaart voor Rick Karsdorp. Het spel van Utrecht was toen bovendien niet veelbelovend.

Utrecht wil dominant spelen, maar daar was in De Kuip weinig van te merken. Aanvankelijk leek het er tegen Heerenveen ook niet op dat Utrecht zou gaan dicteren. De ploeg van Erik ten Hag kreeg geen grip op de gasten. Robbin Ruiter moest zich in de beginfase al een keer strekken op een fraaie volley van Simon Thern.

Halverwege de eerste helft moest hij attent reageren op een te korte terugspeelbal en kon hij niet anders dan Mitchell te Vrede uitkappen. Utrecht leek het Heerenveen niet echt moeilijk te kunnen maken, maar dankzij Friese hulp kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Lucas Bijker maakte vijf minuten voor rust hands in het strafschopgebied. Scheidsrechter Björn Kuipers kon niet anders dan de bal op de stip leggen.

Haller faalde niet. De openingstreffer leidde ertoe dat Utrecht ineens zelfvertrouwen kreeg. Nog voor de pauze kreeg de ploeg kansen om de marge te vergroten, maar met name Nacer Barazite liet een grote mogelijkheid onbenut. De voorsprong bleef door het uitblijven van het tweede Utrechtse doelpunt penibel.

Heerenveen drong in de tweede helft aan op de gelijkmaker, maar wist lang niet door de verdediging van Utrecht te breken. In de 81e minuut lukte dat voor het eerst en was het meteen raak. Slagveer volleerde knap binnen. Mede doordat Erwin Mulder redde op een kopbal van Haller, bleef het daarbij.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over