FC Twente wint door Ziyech, De Graafschap pakt punt

FC Twente heeft zondag de eerste competitiezege van het seizoen geboekt. Na drie nederlagen en drie gelijke spelen, versloegen de Tukkers in Enschede Rodja JC: 2-1.

Redactie
FC Twente pakt eerste competitiezege. Beeld anp
FC Twente pakt eerste competitiezege.Beeld anp

Jari Oosterwijk bekroonde zijn debuut in de basisformatie met de openingstreffer. Kamohelo Mokotjo zorgde voor 2-0. Tomi Juric bracht Roda JC in de slotfase nog op 2-1.

Hakim Ziyech was opnieuw de grote man bij FC Twente. Hij bereidde beide doelpunten van de thuisploeg voor. De middenvelder was betrokken bij maar liefst 25 van de laatste 26 competitietreffers van FC Twente. Of hij scoorde, of hij leverde de assist.

Ziyech liet vorige week weten dat hij besloten heeft voor de nationale ploeg van Marokko uit te komen.

(Tekst gaat verder onder foto).

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech heeft zich bij Twente in het vizier van bondscoach Danny Blind gespeeld. Ziyech koos echter voor Marokko. Lees hier het artikel van de Volkskrant over zijn keuze.

Hakim Ziyech opnieuw belangrijk voor FC Twente. Beeld anp
Hakim Ziyech opnieuw belangrijk voor FC Twente.Beeld anp

De Graafschap - Willem II 2-2

De Graafschap is er thuis eindelijk in geslaagd de eerste punten van het seizoen veilig te stellen door gelijk te spelen tegen Willem II. Op de Vijverberg leek Willem II lange tijd de drie punten mee naar huis te nemen, maar de club uit Tilburg verzuimde de wedstrijd uit te spelen. Met tien man konden de Doetinchemmers in de slotfase alsnog toeslaan.

De Graafschap en Willem II begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Beide ploegen voetbalden leuk, maar leken zich bewust van het belang van de punten. Voor rust werd De Graafschap een aantal keer gevaarlijk via nieuwkomer Cas Peters, maar het lukte de ploeg van trainer Jan Vreman niet te scoren.

Dat lukte Willlem II wel. Na een goede pass van Robbie Haemhouts scoorde Erik Falkenburg. Niet lang daarna tekende Falkenburg ook voor de 2-0, via een volley verraste hij keeper Hidde Jurjus: 0-2.

Middenvelder Alexander Bannink van De Graafschap liep in de tweede helft knullig tegen een tweede gele kaart aan door te vroeg uit de muur te lopen bij een vrije trap voor de bezoekers. De thuisclub speelde daarom het laatste half uur met tien man.

Cas Peters mocht desondanks de spanning terugbrengen. Hij maakte zijn eerste eredivisiedoelpunt uit een strafschop die was veroorzaakt door Stijn Wuytens. Hierna opende De Graafschap een slotoffensief met de gelijkmaker als de beloning.

(Tekst gaat door onder foto)

De Graafschap-speler Cas Peters omzeilt Fun su Ojo va van Willem II./ Beeld anp
De Graafschap-speler Cas Peters omzeilt Fun su Ojo va van Willem II./Beeld anp
De Graafschap speler Alexander Bannink in duel met Stijn Wuytens van Willem II, die ooit ook nog een seizoen voor De Graafschap uitkwam. Beeld anp
De Graafschap speler Alexander Bannink in duel met Stijn Wuytens van Willem II, die ooit ook nog een seizoen voor De Graafschap uitkwam.Beeld anp

ADO Den Haag - Excelsior: 3-3

ADO Den Haag heeft zondag verzuimd de tweede competitiezege van het seizoen te boeken. De ploeg gaf thuis tegen Excelsior drie keer een voorsprong uit handen: 3-3. Beide ploegen blijven door het gelijkspel onderin de eredivisie staan en schieten dus weinig op met de remise. ADO staat dertiende, Excelsior vindt zich terug op de vijftiende plaats.

Mike Havenaar zette de thuisploeg al snel op voorsprong, maar Adil Auassar herstelde het evenwicht vlak voor rust door voor de 1-1 te tekenen. Net na de hervatting kopte Gianni Zuiverloon de 2-1 binnen, maar opnieuw zorgde Auassar voor de gelijkmaker. ADO kwam vlak daarna opnieuw op voorsprong, toen Havenaar zijn tweede van de middag maakte. Brandley Kuwas bepaalde de eindstand met een fraai schot van afstand tien minuten voor tijd op 3-3.

ADO Den Haag gelijk tegen Excelsior Beeld anp
ADO Den Haag gelijk tegen ExcelsiorBeeld anp
Meer over