FC Twente houdt zicht op Europees voetbal

FC Twente blijft meedoen in de race om Europees voetbal. De Tukkers schaarden zich vrijdagavond via een moeizame zege op NEC naast PSV en Willem II op de gedeelde vierde plaats op de ranglijst....

Naast Feyenoord, Vitesse, Ajax, PSV en Willem krijgen ook Roda, Heerenveen en AZ nog de gelegenheid zich via achterstallige duels Twente op de ranglijst te passeren. Met zoveel deelnemers beleeft de strijd om Europees voetbal waarschijnlijk op het laatste moment zijn ontknoping.

Hopelijk is voor die tijd duidelijk hoe de Nederlandse entreebewijzen voor volgend seizoen worden verdeeld. Vaststaat dat de nummer één en twee van het eindklassement Champions League gaan spelen. De nummer drie moet zich via een voorronde bij de elite zien te scharen. Lukt dat niet, dan speelt die ploeg met de nummer vier en vijf en de winnaar van de beker in de UEFA-Cup.

Onduidelijk is ook nog wat er gebeurt als beide bekerfinalisten in de Champions League gaan spelen. De UEFA zal de KNVB nog laten weten of een verliezende halve-finalist uit het bekertoernooi of de nummer zes van de ranglijst dan aan de UEFA-cup mee mag doen. Ook de Fair Play-cup kan nog extra Europese ticket opleveren

Ondanks alle onduidelijkheid stond vrijdagavond vast dat FC Twente zich voor eigen publiek tegen NEC geen misstap kon veroorloven. De thuisploeg startte dan ook voortvarend en mocht na twee minuten de openingstreffer bejubelen. Rechtsback Hulshoff trok voor en Vennegoor of Hesselink liet zijn zestiende treffer van het seizoen noteren.

Het snelle doelpunt bracht Twente niet tot groots spel. De ploeg had veel balbezit, maar was nauwelijks gevaarlijk. Bosman was het dichtst bij een treffer. Zijn schot ging na 22 minuten over. Twente verloor vervolgens de grip op de wedstrijd maar kwam na elf minuten in de tweede helft bij toeval op 2-0. Van Halst zag tot zijn verbazing dat zijn inzet voor de voeten van Bosman belandde. De routinier punterde van dichtbij leep raak.

Meer over