FC Groningen bevestigt komst Faber als trainer

Trainer Ernest Faber verlaat aan het einde van het seizoen NEC voor FC Groningen. Hij wordt dinsdag bij zijn nieuwe club gepresenteerd. Dat maakte FC Groningen maandag bekend op de eigen website.

Ernest Faber tijdens zijn presentatie bij NEC. Beeld anp
Ernest Faber tijdens zijn presentatie bij NEC.Beeld anp

De 44-jarige Faber wordt bij FC Groningen de opvolger van Erwin van de Looi, die eind januari van dit jaar liet weten dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen.

Faber presteert uitstekend met NEC in zijn eerste jaar als hoofdtrainer. De club, vorig seizoen nog actief in de Jupiler League, staat op dit moment zevende in de eredivisie. Faber botste na de winterstop echter hard met de clubleiding. De Brabander gaf in eerste instantie gehoor aan het verzoek clubtopscorer Christian Santos niet meer op te stellen. De spits wil zijn aflopende contract niet verlengen en dreigt NEC transfervrij te verlaten. Faber deed echter al snel weer een beroep op Santos. Dat leidde tot een conflict met de beleidsmakers bij NEC. Faber maakt sindsdien ook geen deel meer uit van het zogenoemde technische hart van de club uit Nijmegen.

De oud-international was als speler elf duels actief voor FC Groningen. In januari 1994 werd hij voor een half jaar door PSV verhuurd aan Groningen.

Er waren al langer speculaties over een vertrek van Faber naar FC Groningen. Het boterde al een tijd niet tussen de trainer en zijn oude club NEC.

Meer over