FBI gaat onopgeloste moord Notorious B.I.G. onderzoeken

De FBI gaat zich mengen in het onderzoek naar de onopgeloste moord op rapper Notorious B.I.G in 1997. Dit meldde de Los Angeles Times onlangs....

De Federal Bureau of Investigation is op de zaak gedoken om te onderzoeken of een corrupte agent, David Mack, van de Los Angeles Police Department (LAPD) met de moord te maken heeft.

Deze theorie komt van voormalig rechercheur van de LAPD Russel Poole. Poole stelde in 1998 al dat David Mack de moord liet uitvoeren door zijn vriend Amir Mohammed. Mack zou dit hebben gedaan in opdracht van Marion 'Suge' Knight. Knight, die nu in de gevangenis zit, was de baas van het label Death Row en rivaal van het label Bad Boy entertainment, waar Notorious B.I.G. een contract had.

Knight is volgens Poole ook verantwoordelijk voor de moord op rapper Tupac Shakur in 1996, die het label Death Row wilde verlaten. Poole denkt dat Knight vervolgens opdracht heeft gegeven tot de moord op B.I.G om zo de moord op Shakur op een afrekening tussen de twee rivaliserende rappers te laten lijken.

Poole baseert zijn theorie op rechtbankverslagen en verklaringen van ooggetuigen. De LAPD heeft de theorie die de FBI nu gaat onderzoeken, nooit gesteund en de zaak kostte Poole in 1999 zijn baan bij de LAPD.

Meer over