Faunabeheer laat beslag leggen op geld jagersclub

De Stichting Kritisch Faunabeheer heeft maandag beslag laten leggen op de bezittingen en banksaldi van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV) tot een bedrag van zeveneneenhalve ton....

ANP

RENKUM

De rechter veroordeelde de KNJV in april tot betaling van een schadevergoeding aan Kritisch Faunabeheer. Ook moesten de jagers rectificaties plaatsen van hun eerdere kritiek op een anti-jachtadvertentiecampagne. Op beide punten heeft de KNJV het tot nu toe laten afweten, aldus Kritisch Faunabeheer.

De jagersvereniging kondigde medio mei reeds aan in beroep te gaan tegen de gerechtelijke veroordeling. Dat hoger beroep kan het eerdere vonnis echter niet opschorten, stelt Faunabeheer.

Secretaris G. Alfrink van de KNJV is verbaasd over de beslaglegging. Hij zegt dat de jagervereniging wat betreft de rectificaties heeft voldaan aan het vonnis. Zo zijn advertenties bij kranten en tijdschriften aangeboden. Daarnaast zijn op radio en tv rectificerende spotjes uitgezonden.

De schadevergoeding van bijna 440 duizend gulden, die de jagersvereniging aan Kritisch Faunabeheer moet betalen, is nog niet overgeboekt. Dat komt doordat hiertegen hoger beroep is ingesteld, aldus Alfrink.

Meer over