NIEUWS

Fataal steekincident Den Bosch mogelijk live uitgezonden via sociale media

Een steekincident in een woning in Den Bosch, dat zaterdagavond aan een 20-jarige vrouw het leven kostte, is mogelijk live uitgezonden via sociale media. Dat meldt de politie. Volgens Omroep Brabant houdt de politie er rekening mee dat de beelden door de verdachte, een 21-jarige vrouw, zijn gedeeld op Instagram. Zij is zaterdag opgepakt.

Hulpdiensten ter plaatse na het incident. Beeld ANP
Hulpdiensten ter plaatse na het incident.Beeld ANP

De politie roept op om de beelden niet verder te verspreiden. ‘Er gaan ook screenshots van het overleden slachtoffer rond in diverse WhatsApp-groepen. Dit zijn hele nare beelden en verschrikkelijk om te zien. Deel ze niet met elkaar en als u ze dan toch toegestuurd krijgt, verwijder ze dan direct. Mensen realiseren zich mogelijk niet wat deze beelden met de nabestaanden van het slachtoffer kunnen doen', laat de politie in een oproep weten.

Gisteravond, rond 19.50 uur, kreeg de politie een melding binnen over een steekincident. Maar al snel nadat de hulpdiensten arriveerden, overleed het slachtoffer aan haar verwondingen. De verdachte is haar halfzus, zij woonde op hetzelfde adres.

Ook een hond raakte gewond tijdens de steekpartij, aldus de politie. Het dier is door een dierenambulance overgebracht naar een dierenziekenhuis in Waalwijk.

Niet de eerste keer dat moord live wordt uitgezonden

Het gebeurt vaker dat misdrijven live zijn te volgen via sociale media. Zo bleven de beelden van een aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland lange tijd opduiken. Wat kunnen sociale media doen om dit te voorkomen? En nemen sociale media voldoende maatregelen om dit tegen te gaan?

Meer over