Fans van Prince zullen over Girl 6 meest tevreden zijn

Girl 6 van Spike Lee. Met Theresa Randle, Isaiah Washington, Spike lee. In tien theaters, waaronder Alfa 1 Amsterdam, Tuschinski 5 Den Haag, Lumière 2 Rotterdam....

PETER VAN BUEREN

Een meisje wil actrice worden. Dat lukt niet en voor het geld gaat zij werken bij een 06-centrale, waar zij met haar stem mannen aan hun gerief helpt. Dat wereldje van fantasie intrigeert haar en al doende ontdekt zij steeds meer van zichzelf.

Een simpel gegeven, waarvan Spike Lee (voor het eerst niet naar een zelf geschreven scenario) een kleurrijke, lichte film heeft gemaakt waarover niet erg veel te melden valt, omdat er twee dingen aan ontbreken: een sterke dramatische plot en psychologische diepgang. Het verhaal komt niet veel verder dan het simpele gegeven, en wat er in hoofd en hart van het meisje omgaat, blijft te zeer verborgen.

Aangenaam is Girl 6 wel. Dat komt vooral door de mooie hoofdrolspeelster Theresa Randle, die eerder bij Lee werkte voor Jungle Fever en Malcolm X.

Zij wordt omringd door Jennifer Lewis als de moederlijke baas van de centrale, Spike Lee zelf als begrijpende buurman en verschillende bekende typen in vluchtige bijrollen, zoals Madonna, John Turturro, Quentin Tarantino, Naomi Campbell. Het is een vriendenclub onder elkaar, maar vooral name dropping voor het commerciële succes van de film.

Het meest tevreden zullen de fans van Prince zijn, want die zingt de hele geluidsband vol.

Peter van Bueren

Meer over