Fanclub ruikt kans voor echt tijdschrift

'Welkom aan boord. Jouw paspoort naar avontuur.' Zo luidt de kop van het welkomstwoord in Star Trek: the flying Dutch (¿ 7,00)....

THEO STIELSTRA

In het blad een bladzijdenlang vertelsel over de inhoud van Generations, waarbij wordt onthuld dat de fanclub heeft geholpen bij de ondertitels van de film.

Verder een vrijwel volledig verslag van de Star-Trek-conventie die begin februari in Londen werd gehouden. Het verhaal is slechts begrijpelijk voor degenen die alle acteurs en hun Treknamen uit elkaar kunnen houden en het Engels machtig zijn: 'Did Michael Dorn do one of his Patrick Stewart impersonations?'. Het schijnt een geweldige grap te zijn; 'de zaal lag in een deuk', schrijft de verslaggever.

Nuttig voor fans-met-een-kleine-beurs is de beschrijving van de manier waarop een eenvoudig neusstuk geboetseerd kan worden. Met wat boetseerklei, oogschmink en waterverf ontstaat in een oogwenk een echte alien.

Ter ontnuchtering citeert Kijk tenslotte de woorden van William Shatner, Kapitein Kirk voor de fans, die een aantal jaren geleden optrad in Saturday Night Live. Na een vragenrondje van fans riep hij plotseling geïrriteerd: 'Kom nou toch mensen. Ga eindelijk eens iets nuttigs met jullie leven doen. Het was maar een televisieserie'

Meer over