Families slachtoffers Newtown klagen wapenproducent aan

Nabestaanden van negen mensen die twee jaar geleden omkwamen bij de aanslag op een basisschool in de Amerikaanse stad Newtown, beginnen een rechtszaak tegen wapenproducent Bushmaster. Met een wapen van dat bedrijf schoot de 20-jarige Adam Lanza op 14 december 2012 twintig leerlingen en zes personeelsleden van de school dood.

Redactie
Een agente toont een Bushmaster AR-15 tijdens een hoorzitting in het parlement van Connecticut. Beeld ap
Een agente toont een Bushmaster AR-15 tijdens een hoorzitting in het parlement van Connecticut.Beeld ap

Natalie Hammond, een lerares die verscheidene keren door Lanza werd getroffen maar het bloedbad overleefde, heeft zich ook in de zaak gevoegd. Niet alleen Bushmaster, maar ook een wapendistributeur en de plaatselijke wapenverkoper moeten zich volgens de nabestaanden voor de rechter verantwoorden. Dit meldt de regionale krant Hartford Courant. De nabestaanden vinden dat de Bushmaster AR-15 die Lanza gebruikte, niet aan het publiek verkocht mag worden omdat het om een militair aanvalswapen gaat.

Lanza, die voor de schietpartij op de school zijn moeder had doodgeschoten, maakte een einde aan zijn leven toen hij de politie in de buurt van de school hoorde komen. Zijn moeder had het wapen bij de plaatselijke handelaar gekocht.

Meer over