Nieuws

Facebook-personeel mag nog minimaal zes maanden thuiswerken

Fulltime werknemers van Facebook mogen nog zeker zes maanden thuiswerken als hun werk dat toelaat. Dat heeft topman Mark Zuckerberg bekendgemaakt. De hoogste baas van de netwerksite kondigde aan dat hij zelf ook nog zeker een half jaar vanuit huis zal werken.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg tijdens een speech voor software-ontwikkelaars in San Jose, Californië. Beeld AP
Facebook-CEO Mark Zuckerberg tijdens een speech voor software-ontwikkelaars in San Jose, Californië.Beeld AP

‘Ik heb gemerkt dat werken op afstand me meer ruimte heeft gegeven voor langetermijndenken en me heeft geholpen meer tijd door te brengen met mijn gezin, wat me gelukkiger en productiever heeft gemaakt op het werk’, schreef Zuckerberg in een interne mededeling. ‘Het afgelopen jaar hebben we geleerd dat goed werk overal geleverd kan worden. Ik ben ervan overtuigd dat telewerken op grote schaal mogelijk is, vooral omdat de mogelijkheden met video en virtual reality steeds groter worden.’

Met de beslissing maakt het bedrijf een bocht van 180 graden. In mei vorig jaar kondigde Facebook nog aan dat alleen bepaalde werknemers, vooral ervaren krachten, toestemming zouden krijgen om thuis te werken.

Sommige werknemers van de netwerksite zullen wel naar kantoor moeten komen. Het gaat dan onder meer om mensen die werken aan hardware of in datacenters.

Zuckerberg voegde er ook aan toe dat het bedrijf werknemers zal toestaan om over internationale grenzen heen telewerk aan te vragen. Dit betekent onder meer dat Amerikaanse werknemers in Canada op afstand kunnen werken. Hetzelfde geldt voor medewerkers in Europa in Groot-Brittannië.

Facebook zou van plan zijn de meeste van zijn Amerikaanse kantoren begin september op 50 procent van de capaciteit te heropenen. Waarschijnlijk gaat het bedrijf in oktober weer volledig open. Facebook heeft ongeveer 60.000 mensen in dienst.

Meer over