Extra concert van Rolling Stones in Rotterdam

De kaarten voor het concert van The Rolling Stones op 29 augustus in de Rotterdamse Kuip waren zaterdagmorgen in razend tempo uitverkocht....

ANP

DEN HAAG

Twee en een half uur na het begin van de voorverkoop was al geen kaart meer te krijgen, zo meldde een woordvoerder van de Postkantoren B.V die de voorverkoop van alle concerten van Mojo organiseert. In totaal waren 90.000 tickets beschikbaar.

De Stones-fans konden de kaarten zaterdag vanaf 9 uur bij de 150 grotere postkantoren afhalen. Ook bestond de mogelijkheid kaarten telefonisch via een 06-lijn te reserveren. De vijftig lijnen die daarvoor waren aangesloten, bleken echter voortdurend in gesprek. De woordvoerder onderkent dat probleem. 'De kaartverkoop zal dan ook worden geëvalueerd.' Hij betwijfelt of het aantal telefoonlijnen zal worden uitgebreid. Tweehonderd verkooppunten moet genoeg zijn.

Bij zo'n tien postkantoren waren aanvankelijk problemen met de computer. Het lukte niet verbinding te krijgen met het centrale verkoopsysteem. Die storing betekende echter niet dat de kaartverkoop moest worden gestaakt. De noodprocedure trad in werking waardoor kaarten via een telefoonlijn kon worden besteld. De voorverkoop leidde in het hele land tot drukte bij de postkantoren.

Meer over