Exposities

Focus Beijing N

Boijmans, Rotterdam. Van 14/6 t/m 21/9.

boijmans.nl

Henk de Heus en Victoria de Heus-Zomer verzamelen sinds hun eerste bezoek aan China in 1998 hedendaagse Chinese kunst. Museum Boijmans Van Beuningen selecteerde uit hun unieke verzameling schilderijen, foto's en sculpturen van ongeveer twintig kunstenaars die twee generaties vertegenwoordigen en wonen en werken in Beijing, onder wie Zhang Dali, Hai Bo, Ai Weiwei, Qiu Xiaofei en Wang Guangle.

undefined

Liu WeiN

Boijmans, Rotterdam. Van 14/6 t/m 28/9.

boijmans.nl

Liu Wei (1972) richt zich op de verstedelijking en modernisering in China die in hoog tempo plaatsvindt. Hij gebruikt voor zijn installaties niet alleen de letterlijke materialen waaruit een stad wordt opgebouwd, maar ook de machtsstructuren en dynamiek die in een stedelijke omgeving gelden. Wei plaatst (uitver)grote elementen in de Willem van der Vorm Galerij. Deze elementen zijn zowel bouwstenen als sculpturen. Ze verwijzen naar constructie en verval, naar mogelijkheden en utopieën.

undefined

mathieu keuter

Galerie Noorderlicht, Groningen. T/m 22/6. noorderlicht.com jjjjj

In De Nederlandse Bakbrommer Almanak portretteert levenskunstenaar Mathieu Keuter de subcultuur rond de bakbrommer in zijn herkenbare collage-achtige stijl.

undefined

IK BEN G.S. 3

GEM, Den Haag. T/m 24/8.

gem.nl JJJJJ

In 1949 werd het lijk van Duitser Frits

Schallenberg in de vijver aan de Haagse

Groot Hertoginnelaan gevonden. De

moord, want dat was het, is nooit opgelost. Voor kunstenaar Marcel van Eeden

is de vondst aanleiding een serie tekeningen te maken. Het zijn thrillers met

een ware mindfuck: ze kloppen niet helemaal. Maar de suspense sleept je door de

hele expositie.

undefined

GEORGES SEURAT

Kröller-Müller Museum, Otterlo. T/m 7/9. kmm.nl JJJJJ

Hij werd maar 31 jaar oud en maakte

slechts vijftig schilderijen. Toch waren die schilderijen van Georges Seurat (1859- 1891) baanbrekend. Opgebouwd uit duizenden stipjes - wat een klerewerk. Maar neem plaats voor het schilderij en je vergeet het. In het overzicht 23 schilderijen, 24 tekeningen en werk van tijdgenoten.

undefined

as sweet as it gets

Bozar, Brussel. T/m 3/8.

bozar.be jjjjj

Michaël Borremans veroverde de afgelopen twintig jaar stilletjes de wereld. Zijn werk - schilderijen, tekeningen en films - is ongrijpbaar en aantrekkelijk tegelijk.

undefined

WILLEM II: KUNSTKONING    !!

Dordrechts Museum. T/m 15/6.

dordrechtsmuseum.nl jjjjj

Willem II was een fanatieke kunstverzamelaar. Zijn collectie bevatte onder meer schilderijen van Rembrandt en Rubens. Na zijn dood bleek dat hij grote schulden had en werd de collectie geveild. Het Dordrechts Museum heeft een omvangrijke selectie uit zijn collectie bijeengebracht. Een gegarandeerde publiekshit.

undefined

Meer over