Exposities

Via PanAm

Nederlands Fotomuseum, Rotterdam. T/m 12/1.

nederlandsfotomuseum.nl jjjjj

Wat een lef en creatieve nieuwsgierigheid laat fotograaf Kadir van Lohuizen zien in zijn jaarlange project ViaPanAm, waarvoor hij een reis maakte van Chili naar Alaska. Hij portretteerde de bevolking, gemeenschappen en gebieden die hij tegen kwam. Het resultaat is een unieke verzameling verhalen over migratie in de Amerika's.

11 Easy Pieces

Stedelijk Museum, Den Bosch. T/m 2/2.

sm-s.nl jjjjj

De Brits-Nederlandse kunstenaar Thom Puckey maakt in zijn solo een eigentijdse thematiek van liefde en geweld en een klassieke materiaalkeuze weer actueel. Te zien zijn elf marmeren beeldhouwwerken en twee nieuwe sculpturen met o.a. (half) naakte vrouwen die met pistolen, geweren en messen bewapend zijn.

Er was eens...

Van Abbemuseum, Eindhoven.

vanabbemuseum.nl jjjjj

De collectie van het Van Abbemuseum wordt op een nieuwe manier gepresenteerd. Kunstwerken, documentatie en archiefmateriaal worden samengebracht rondom specifieke thema's die de kunstwerken verbinden met de maatschappelijke context waarin ze werden gemaakt en getoond. De werken uit de collectie - van een Picasso uit 1909 tot werken van nu - vullen vijf verdiepingen.

Mondriaan in Amsterdam

Amsterdam Museum. T/m 5/1.

amsterdammuseum.nl jjjjj

De Amsterdamse jaren van Piet Mondriaan waren vol, enerverend en onstuimig. Het Amsterdam Museum wijdt er een tentoonstelling aan. Met werk van de meester dat niet vaak de depots verlaat.

Twice

Zeno X Gallery, Antwerpen. T/m 21/12.

zeno-x.com jjjjj

Het werk van de twee levende grootheden van de lage landen, de schilders Marlene Dumas en Luc Tuymans, groots gepresenteerd.

COCO CHANEL

Gemeentemuseum, Den Haag. T/m 2/2.

gemeentemuseum.nl

Chanel: de legende toont topstukken van het modehuis zoals originele Chanel-ontwerpen uit de jaren twintig en dertig, mantelpakken uit de jaren zestig en creaties gedragen door beroemde klanten als Marlene Dietrich en Romy Schneider.

DE ANATOMISCHE LES

Gemeentemuseum, Den Haag. T/m 5/1.

gemeentemuseum.nl jjjjj

De menselijke anatomie is een onuitputtelijke bron voor de wetenschap, maarook voor de kunst. Het Gemeentemuseum toont alle tien anatomische lessen die in de zeventiende eeuw in Nederland zijn vervaardigd samen metwerk van internationale kunstenaars.

PADEN NAAR HET PARADIJS

Rijksmuseum Twenthe, Enschede. T/m 25/1. rijksmuseumtwenthe.nl

Gastcurator Atte Jongstra maakt een voorstelling van het Paradijs door middel van een hemelsbrede keuze uit de museumcollectie, aangevuld met recent werkvan hedendaagse kunstenaars. Aan dehand van thema's en combinaties vankunstwerken worden de wegen getoondwaarop de bezoeker tot een eigen voorstelling van het paradijs kan komen.

undefined

Meer over