Exposities

Twente Biënnaleg

Diverse locaties, o.a. Rijksmuseum Twenthe en cultuurwijk Roombeek in Enschede. Van 23/5 t/m 9/6. twentebiennale.nl

Internationale kunstmanifestatie met als thema 'Identifying Europe'. Met lezingen, workshops en werk van meer dan honderd kunstenaars, onder wie Christoph Schlingensief, Marina Abramovic, Gert Jan Kocken en Jan Cremer.

Huntenkunstg

SSP-hal in Ulft, van 24 t/m 26/5.

huntenkunst.org

Driedaagse kunstmanifestatie met eigentijdse beeldende kunst van tweehonderd kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Mijn kleine paradijsN

De Hortiflora, Middelheimmuseum, Middelheim (België). Van 26/5 t/m 15/9.

middelheimmuseum.be

Zeven kunstenaars buigen zich over de kunsthistorische betekenis van een tuin van Eden en over de hedendaagse, maatschappelijke betekenis van een paradijs. Een groepstentoonstelling met werken van David Altmejd, John Cale, Janet Cardiff en George Bures Miller, Carsten Höller, Hans Op de Beeck, Pascale Marthine Tayou en Leon Vranken.

Jo BaerN

Museum Ludwig, Keulen (Duitsland). Van 25/5 t/m 25/8.

museenkoeln.de

Solotentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Jo Baer (1929) met ruim 170 werken uit haar minimalistische periode van 1960 tot 1975. Gelijktijdig is in het Stedelijk Museum in Amsterdam recent werk van Jo Baer te zien in de tentoonstelling In the land of the Giants.

Russia XXI N

Museum Beelden aan Zee en het Lange Voorhout in Den Haag. Van 28/5 t/m 27/10.

denhaagsculptuur.nl beeldenaanzee.nl

Zomertentoonstelling met ruim honderd sculpturen van de belangrijkste Russische kunstenaars van de afgelopen dertig jaar met naast de kerntentoonstelling in museum Beelden aan Zee een twintigtal monumentale beelden op het Lange Voorhout in Den Haag.

Een zee vol meerminnen N

Teylers Museum, Haarlem. Van 25/5 t/m 15/9. teylersmuseum.nl

De verleidelijke en gevaarlijke zeemeermin - half vrouw, half vis - duikt sinds mensenheugenis overal ter wereld op en is een bron voor veel sterke verhalen. In deze familietentoonstelling komt de zeemeermin tot leven in o.a. films, games, schilderijen, affiches en beelden en wordt haar spoor gevolgd tot in Afrika, Australië en Latijns-Amerika.

Fuck Off 2N

Groninger Museum, Groningen. Van 24/5 t/m 17/11. groningermuseum.nl

Vervolg op Fuck Off, de baanbrekende expositie die in 2000 in Sjanghai werd georganiseerd door Ai Weiwei en Feng Boyi, die snel aan censuur ten prooi viel. Met werk van 37 hedendaagse Chinese kunstenaars en kunstenaarsgroepen stelt deze expositie vragen bij het maatschappelijke, juridische en politieke klimaat van het huidige China.

the USSR 1920-1940N

Noorderlicht Fotogalerie, Groningen. Van 25/5 t/m 30/6. noorderlicht.com

Fototentoonstelling rond meesterwerken uit de Sovjet Avant Garde in de jaren twintig van de vorige eeuw en het socialistisch realisme onder Stalin in de jaren erna. Met uniek werk uit het Russische Staatsarchief voor Literatuur en Kunst in Moskou (RGALI) dat nog niet eerder in Nederland te zien is geweest van onder meer El Lissitsky, Alexander Rodchenko, László Moholy-Nagy en Boris Ignatovich.

EVERYTHING IS LOCAL!!

Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. T/m 26/5.

boijmans.nl jjjjj

Installatie van Christophe Coppens op het grensgebied van mode en beeldende kunst. Aandoenlijk mooi en verleidelijk knutselwerk.

FRANS HALS

Frans Hals Museum in Haarlem. T/m 28/7.

franshalsmuseum.nl jjjjj

Van competitie met vakgenoten wordt je werk alleen maar beter, wisten ook zeventiende-eeuwse schilders. Het Frans Hals Museum toont het resultaat van de strijd die Frans Hals, Rembrandt, Rubens en Titiaan met elkaar voerden.

undefined

Meer over