Exposities

Carvings and Bones

Kröller Müller Museum. Van 5/10 t/m 9/3.

kmm.nl

Adam Colton speelt met transformatieprocessen. Hij gaat van driedimensionaal naar plat en weer terug, hij vergroot, verkleint en ontregelt. In Carvings and Bones zijn zes grote sculpturen te zien uit de jaren tachtig en negentig en enkele tekeningen.

Foto's 1975-2012

Museum De Pont, Tilburg. Van 5/10 t/m 19/1. depont.nl

Eerste Europese overzichtstentoonstelling van het werk van de Amerikaanse fotograaf Philip-Lorca diCorcia (1951). De vraag of het mogelijk is de werkelijkheid af te beelden, is een van de hoofdthema's van diCorcia en vormt het verbindende element tussen zijn meestal in series gemaakte foto's. Op de tentoonstelling zal verder, naast de series Streetwork (1993-1999), Lucky 13 (2004) en A Storybook Life (1975-1999) voor het eerst werk te zien zijn uit zijn nieuwe, nog onvoltooide project East of Eden.

Suspended histories

Museum Van Loon, Amsterdam. Van 5/10 t/m 20/1. museumvanloon.nl

Curator Thomas Berghuis vroeg elf hedendaagse kunstenaars afkomstig uit landen waar de VOC handel mee dreef te reflecteren op het VOC-verleden van de familie Van Loon. Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Tiong Ang, Arahmaiani, Simryn Gill, Mella Jaarsma, Fiona Tan en Titarubi.

Ming - keizers en kooplui

De Nieuwe Kerk, Amsterdam. Van 5/10 t/m 2/2. nieuwekerk.nl

In samenwerking met het Nanjing Museum in China zijn luxe en zeldzame voorwerpen van het Keizerlijke Hof uit de Ming Dynastie (1368-1644) te zien. Ook krijgt de bezoeker een beeld van het dagelijks leven van een 'gewone' Ming-onderdaan. De tentoonstelling gaat bovendien in op de impact van de grote culturele en maatschappelijke prestaties van de dynastie, en vooral haar invloed op China's huidige nationale identiteit.

Foto Festival Leiden

Van 5/10 t/m 5/11 op diverse plekken in de binnenstad van Leiden.

talentvollefotografen.com

Het Foto Festival Leiden toont op levensgrote zuilen in de Leidse binnenstad 80 foto's van 20 talentvolle fotografen van verschillende fotoacademies en fotovakscholen in Nederland en België.

TALKING TEXTILES

Textielmusem in Tilburg. T/m 26/1/2014.

textielmuseum.nl

Het Textielmuseum viert met tal van kunstige objecten de schoonheid van textiel.

Dare to wear

CODA Museum Apeldoorn. T/m 26/1.

coda-apeldoorn.nl

Expositie van sieraden uit de Collectie Paul Derrez /Willem Hoogstede waarin het gaat om het werk maar ook om het dragen ervan. Experiment en innovatie vormen de rode draad in hun verzameling.

Wordt Vervolgd

Nederlands Stripmuseum, Groningen. Van 3/10 t/m 2/3. stripmuseum.nl

Dertig jaar geleden verscheen Avro's Wordt Vervolgd voor het eerst op televisie en behaalde wekelijks 3 tot 5 miljoen kijkers. In het stripmuseum is een multimediale expositie gewijd aan het programma. Het imitatietheater en de zithoek van Han Peekel zijn nagebouwd en er worden fragmenten en complete afleveringen van het programma getoond.

undefined

Meer over