Exposities

ARTT PARIS

Grand Palais, Parijs. Van 28/3 t/m 1/4.

artparis.fr

Internationale beurs voor hedendaagse en moderne kunst met galeriehouders en kunstenaars uit 20 landen. Rusland is dit jaar eregast, dus extra aandacht voor Russische kunst van de jaren 20 tot nu.

ZWART ZONLICHT

Oude Medelsestraat 38, Tiel. Van 30/3 t/m 14/4, alleen geopend in het weekend.

paulklemann.nl

Paul Klemann geeft bezoekers een kijkje in zijn droomwereld in een selectie van 120 nieuwe droomtekeningen.

SJOERD BUISMAN

CODA Apeldoorn, van 30/3 t/m 30/6. coda-apeldoorn.nl

CODA presenteert een overzicht van het werk van Sjoerd Buisman (1948). De beeldend kunstenaar manipuleert in zijn werk de natuur, door bijvoorbeeld een knoop te leggen in een tak, of een boom horizontaal te planten. Daarna laat hij de natuur weer zijn gang gaan.

LEZING JURGEN BEY

De Hallen, Haarlem, 28/3 om 19:30 uur.

dehallen.nl

Jurgen Bey maakte in opdracht van de Koninklijke Tichelaar Makkum in 2008 een eigentijdse versie van de 17de-eeuwse bloempiramide. Over dit project vertelt hij tijdens deze lezing. Na afloop is de overzichtstentoonstelling van Keith Edmier te bezoeken, die ook twee nieuwe tulpenvazen maakte naar 17de-eeuws voorbeeld.

BOOKS &FOAM

&Foam, Amsterdam. Van 29/3 t/m 26/5.

foam.nl

In de winkel/projectruimte van Foam staat de komende weken het fotoboek centraal. Zowel Nederlandse fotografie als het werk van Nederlandse grafisch ontwerpers staan internationaal zeer hoog aangeschreven. Geen wonder dat veel van de beste fotoboeken ter wereld uit Nederland afkomstig zijn. In Books &Foam bijzondere presentaties, installaties, signeersessies en een uitzonderlijk aanbod van de beste internationale fotoboeken van dit moment.

OFF THE GRID #1

Flatland Gallery, Utrecht. Van 29/3 t/m 28/4. fotodok.org

Dubbeltentoonstelling van Fotodok en Het Nutshuis met werk van Lucas Foglia, Bertus Gerssen, Justine Kurland, Pavel Prokopchik en Corine Vermeulen waarin we keuzes zien voor een alternatieve leefwijze. Van radicaal zelfvoorzienend tot meer pragmatisch, zoekend naar harmonie met de natuur. Hoewel de beeldvorming over deze leefstijlen neigt naar idylle en romantiek laat Off The Grid zien dat de werkelijkheid ook grillig en niet altijd vrijwillig gekozen is.

KUNST NU

De Appel, Amsterdam van 28/3 t/m 16/5 en Witte de With, Rotterdam, van 18/9 t/m 27/11.

deappel.nl wdw.nl

Zesdelige thematische spoedcursus hedendaagse kunst vanaf de jaren zestig tot nu, hier in Europa maar ook in Azië, Afrika en (Latijns-) Amerika. Sprekers zijn critici, museumdirecteuren en tentoonstellingsmakers.

ROZEN VAN REDOUTÉ

Teylers Museum Haarlem. T/m 5/5. teylersmuseum.eu ***

Serene tentoonstelling met werk van de bloemen-en plantenillustrator Pierre-Joseph Redouté. De beelden hebben de kracht van kunstwerken, terwijl hun precisie de wetenschappelijke aandacht verraadt.

MIKE KELLEY

Stedelijk Museum, Amsterdam. T/m 1/4. Werk *****/Inrichting*** stedelijk.nl

In omvangrijk overzicht met werken van Mike Kelley is het de vraag of zijn werk tot zijn recht komt.

BRAECKMAN/ BHIMJI

De Appel, Amsterdam. T/m 31/3. deappel.nl ****

Gezamenlijke tentoonstelling rond Dirk Braeckman en Zarina Bhimji brengt kracht van beide fotografen/filmers goed in beeld.

PORTRAYING LIFE

Royal Academy in Londen. T/m 4/4. Werk *****/Inrichting ***royalacademy.co.uk

Zestig genrestukken en portretten van de 19de eeuwse schilder, tekenaar en flaneur Édouard Manet (1832-1883). Als portrettist is Manet niet te overschatten.

undefined

Meer over