Exclusieve Audi gestolen van filmset en in brand gestoken

Een zeer exclusieve Audi is vannacht bij een gewapende overval op een filmset in Amsterdam gestolen. De auto werd later uitgebrand teruggevonden.

Redactie

Volgens eigenaar Douwe Leitner bestond er van dit specifieke exemplaar maar één ter wereld. De auto is bijna een half miljoen euro waard. De Audi RS6 DTM is een van de snelste auto's ter wereld en kan zeker meer dan 300 kilometer per uur halen.

De auto werd gebruikt voor filmopnames bij de Piet Hein-tunnel. Een filmploeg is rond 23.00 uur opnamen aan het maken bij het tankstation als daar een busje stopt. Twee gewapende personen dwingen de eigenaar van de Audi uit te stappen. Ze dreigen hierbij met een vuurwapen en er wordt in de lucht geschoten. De dieven steken hun eigen bus in brand en gaan er vandoor met de Audi.

Volgens Autoblog.nl draaide de motor van de Audi op het moment van de diefstal, maar had de eigenaar de sleutels nog in zijn zak.

Later die nacht wordt de Audi uitgebrand teruggevonden. Omwille van het onderzoek wil de politie de locatie en tijdstip op dit moment niet vrijgeven. AT5 weet echter te melden dat de auto is gevonden in een parkeergarage aan de Nachtwachtlaan in Nieuw-West. Daar brak rond 02.30 uur brand uit. Vermoedelijk is de Audi aangestoken, waarna het vuur oversloeg op een andere auto, die eveneens uitbrandde.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Meer over