Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

Kindermiddag op woensdag 1 oktober (8-12 jaar, begin: 13.30 uur centrum De Wieden in St. Jansklooster. Onderwerp: vogeltrek. Miljoenen vogels trekken elke winter naar het verre zuiden en komen in het voorjaar weer terug. Dat is een topprestatie. En daar gaat deze middag over.

Liefhebbers van supersnelle, oogstrelende auto's moeten beslist zaterdag 27 en zondag 28 september naar Full-Speed' in de IJsselhallen van Zwolle. Het publiek mag beoordelen wie er met de mooiste auto naar de Overijsselse hoofdstad is gekomen. Vijftig merkenclubs presenteren zich. Welke merken er in elk geval zijn vermeldt website www. full-speed. nl. Adres van de IJsselhallen: Rieteweg 4.

Flevoland/Gelderland

Expositieruimtes voor beeldende kunst in Arnhem openen zondag 28 september weer het seizoen met een speciale wandel-en fietsroute. Kunstminnende deelnemers trekken met een deskundige gids langs diverse markante punten in en rond de stad. Ditmaal doen ook galeries in Velp en Oosterbeek mee. Zie ook: www. gelregaleries. nl.

Utrecht/Noord-Holland

Het weekend van 4 en 5 tokober staat in Artis Amsterdam weer in het teken van Werelddierendag. Op zaterdag kun je in de keuken van het Kleine-Zoogdierenhuis zien wat er allemaal voor de dieren op het menu staat. Bij de kinderboerderij knuffelen met kleine huisdieren. En er is een speurtocht door de dierentuin. Op zondag is het doorgaans gesloten voedseldistributiecentrum open voor iedereen. Er zijn rondleidingen om 11, 13 en 14 uur.

Snuffelmarkt op zondag 28 september in het Kennemer IJsbaan Sportcenter in Haarlem. Het is een van de leukste vlooienmarkten uit de contreien. Ruim 300 standhouders bieden de meest uiteenlopende spullen aan. Afdingen mag. Zie ook: www. vlooienmarkt. nl. Adres: IJsbaanlaan 4A.

Op dezelfde dag een soortgelijke Snuffelmarkt in Hilversum, in de Dudok Arena. Adres: Arena 303. Nell Westerlaken Evenementen Hotels

Zuid-Holland/Zeeland Nell Westerlaken Evenementen Hotels

Fietstocht op zondag 28 september door Midden-Delfland. Om 13 uur verzamelen bij de Oosterpoort in Delft. De deelnemers krijgen tijdens de tocht meer inzicht in de vormen van het landschap van Midden-Delfland en het ontstaan ervan. Meer inlichtingen: 015 -369 29 12.

Zaterdag 27 september gaat in Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling De wereld van de Zwartvoet Indianen' open (t/m 11 januari 2004). Bij de samenstelling van deze expositie waren ruim dertig Zwartvoet zelf intensief betrokken. Er zijn 290 authentieke voorwerpen, van indrukwkkende hoofdtooien tot zeldzame amuletten. Adres: Westzeedijk 341. Nell Westerlaken Evenementen Hotels

Noord-Brabant/Limburg Nell Westerlaken Evenementen Hotels

Laatste dag van de Maasmanifestatie in het Limburgs Museum Venlo op zondag 28 september. Vertoond worden journaalopnamen uit het Polygoonarchief uit de periode 1924 tot en met 1951. En nog een aantal documentaires die de Maas tot onderwerp hebben. Elk uur zijn er andere films. De voorstellingen beginnen om 11.30 uur en eindigen om 16.30 uur.

Burgemeester Van Beers van Roermond opent zondag 28 september de tentoonstellingen Sieraden, de keuze van Roermond' en Sieraden, de keuze vam Marzee'. 25 vrouwen uit Roermond zochten bij een Nijmeegse galerie sieraden uit en fotograaf Peter Kessels portretteerde hen ermee. In het Stedelijk Museum, Andersonweg 4. Zie ook: www. roermond. com-/museum.

Wandeling door de Vuchtpolder in Teteringen op zondag 28 september. Deze polder vormt door zijn ligging op de grens van zand-, klei-en veengronden een bijzonder natuurgebied. Start 14 uur bij de Kinderboerderij Breda-Noord, Tussen de Dijken 101.

evenementen@ volkskrant. nl

Meer over