Evenementen

APPELTERN: Kwekers en hobbyisten bieden vandaag en morgen stekjes te koop aan op het eerste Plant- en Stekweekeinde in de Informatietuinen, Walstraat 2a, Appeltern....

BARNEVELD: In museum Barneveld in Apeldoorn loopt tot en met 25 september de tentoonstelling Uit de wereld van Cornelis Jetses: spel en speelgoed in de tijd van Ot en Sien. Open di-zat 10-17 uur.

BRIELLE: Dit weekeinde zijn in Brielle de Vestingstedendagen, met activiteiten in het teken van historische gebeurtenissen. Open zat 10-01 uur, zon 10-22 uur.

DEN HELDER: Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli zijn in Den Helder de Nationale Vlootdagen. Er liggen onder meer schepen van de mijnendienst, fregatten en onderzeeën. Verder veel demonstraties. Open vrij-zon 9-22 uur.

HEERENVEEN: Vandaag opent in Heerenveen aan de Minckelerstraat 11 het nieuwe Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum zijn deuren. In drie nagebouwde ruimtes - zijn werkkamer, een vergaderzaal en een volkscafé - wordt het leven van Domela Nieuwenhuis met behulp van audiovisuele programma's belicht. Open di-vrij 11-17 uur, zat-zon 13-17 uur.

HILVERSUM: Het NAA Omroepmuseum in Hilversum toont tot en met 7 augustus De Verborgen camera, met fragmenten uit onder meer Alleman, Taxi, Kiekeboe en Poets. Open di-vrij 10-17 uur, zat-zon 12-17 uur.

LOOSDRECHT: Vandaag en morgen zijn rond Kasteel Museum Sypesteyn in Loosdrecht open-tuinendagen. Open zat 11-18 uur, zon 12-17 uur.

UTRECHT: Tot en met 13 juli begint elke dinsdagavond om 19 uur in Utrecht een wandeling langs de overblijfselen van middeleeuwse kloosters. Kaarten verkrijgbaar bij de VVV Utrecht, 0900-414.14.14.

VLISSINGEN: Op dinsdag om 19.30 en zondags om 14 uur worden tot en met 12 september rondleidingen georganiseerd door het natuurgebied Rammekenshoek en het fort. Vertrek bij de ingang van het fort. Kaarten te koop bij de VVV Vlissingen.

Meer over