Even het klooster in

Voor de vierde zomer komt met een kloosterserie. Kruispunt TV Bekende Nederlanders treden voor een paar dagen in en nemen deel aan alle aspecten van het kloosterleven....

De Kruispunt-serie haakt in op de groeiende populariteit van kloosters en het verlangen van steeds meer moderne mensen naar een eigentijdse spiritualiteit. Gelovigen en ongelovigen zoeken die spiritualiteit steeds minder in de lokale kerk en steeds meer op de relimarkt daarbuiten. De kloosters, de hoeders van eeuwenoude rituelen en symbolen, hebben op die markt een eigen, onvervreemdbare plaats. De gastenverblijven van de kloosters kunnen de vraag voor een week spiritueel bijtanken dan ook bijna niet aan.

Na de eerste aflevering, vanavond, met CDA-Kamerlid Theo Meijer bij de benedictijnen in Slangenburg, Doetichem, volgen afleveringen met pianist Louis van Dijk bij de benedictijnen in Oosterhout, dominee Anne van der Meiden bij de norbertijnen in Heeswijk-Dinther, presentatrice Hanneke Groenteman bij de benedictijnen in Egmond-Binnen, cabaretier Marc-Marie Huijbregts bij de trappisten in De Achelse Kluis, en actrice Joke Bruijs bij de trappisten in Berkel-Enschot.

Meer over