WeerberichtKoeler

Even geen warmte in Nederland

De bewolking wint terrein in Nederland de komende dagen. Beeld null
De bewolking wint terrein in Nederland de komende dagen.

Vandaag heeft bewolking vooral in de bovenste helft van het land de overhand. Met een noordelijke wind drijven de wolken vanaf zee het land binnen, waarna ze geleidelijk dunner worden. In het noorden en noordoosten zijn ze echter soms dik genoeg om wat regen of motregen te laten vallen.

In het midden en zuiden blijft het zo goed als droog en breekt de zon van tijd tot tijd door. Het wordt 15 of 16 graden op de Waddeneilanden tot 21 graden in Limburg. De noordelijke wind waait matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft.

Morgen lijkt het weerbeeld enigszins op dat van vandaag. Opnieuw drijven wolkenvelden vanaf de Noordzee ons land binnen, met kans op lichte regen. Later op de dag begint de luchtdruk echter iets te stijgen, waardoor de kans op opklaringen groter wordt. Met name in het westen zou dan de zon nog even kunnen doorbreken. Met 16 tot 20 graden ligt de temperatuur iets lager dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

Vanaf donderdag draait de wind naar het zuidwesten en gaan de temperaturen weer omhoog. Donderdag tot en met zondag is het 19 tot 23 graden. Er valt soms neerslag, maar er zijn ook droge perioden met zon.

In het weekend is er kans op nog warmer weer. Vanuit Zuid-Duitsland komt er namelijk warme lucht dichterbij en heel misschien bereikt die ons land.

Meer over