Even geen super-moyennes voor Jaspers en Blomdahl

Biljarters blijken geen machines te zijn. In de afgelopen weken werden met het grootste gemak de algemene moyennes naar grote hoogten opgeschroefd....

Van onze biljartmedewerker

AMSTERDAM

Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn. Dat werd dit weekeinde in de driebandencompetitie duidelijk. Dick Jaspers haalde 'slechts' 1.315, alhoewel zijn overwinning van 50-49 op Hans Jürgen Kühl van belang was. Zo ontfutselde zijn club Hoensbroek Rotterdam namelijk een punt: 4-4.

Ook Torbjörn Blomdahl was 'onder zijn niveau' bezig: 1.515 tegen Paul Stroobants. Zijn team Hengelo behaalde een 7-1 overwinning op Utrecht en vormt nog de enige bedreiging voor Zundert, dat langzaam maar zeker op de titel aankoerst.

De Brabantse formatie, die met

6-2 van Rilland-Bath won (de enige nederlaag was voor Raymond Ceulemans) heeft vier punten voorsprong op Hengelo. Volgende week is de rechtstreekse confrontatie tussen beide grootmachten. Bij winst voor Ceulemans c.s. is het landskampioenschap voor het grijpen.

Zundert is er klaar voor. Met Ceulemans, de Belgische kampioen Frédéric Caudron en de Nederlandse topspelers Louis Havermans en Ad Broeders zijn reeds afspraken gemaakt voor de nieuwe jaargang, zodat het team ongewijzigd blijft bestaan. Alleen bestaat er een kans, dat Caudron de eerste positie van Ceulemans gaat overnemen. Want de jeugdige Waal presteert momenteel individueel beter dan de maestro.

Afgevallen voor de titel is Heeswijk-Dinther, dat in eigen huis niet verder kwam dan 4-4 tegen Etten-Leur. Kopman Sayginer verloor ruim van Van Kuijk: 50-32. Ludo Dielis wist nog net te winnen van Jan Arnouts, na een grote achterstand. Ook zonder winnaar bleef de ontmoeting BC Osdorp - Lichtenvoorde.

Stand: Zundert 16-30, Hengelo 16-26, Heeswijk-Dinther 15-23, Hoensbroek 15-19, Krimpen aan de IJssel 15-14, Etten-Leur 16-13, Utrecht 16-12, Lichtenvoorde 15-10, BC Osdorp 15-9, Rotterdam 16-8, Rilland-Bath 15-6.

Meer over